Soilworkin laulaja Björn Strid ihmettelee Ruotsin suhtautumista koronavirukseen

Ruotsalaisen metalliyhtye Soilworkin laulaja Björn Strid ihmettelee Ruotsin virallista suhtautumista koronavirukseen ja kokee sen epätavallisena. Verrattuna naapurimaiden Suomen, Norjan ja Tanskan ehkäiseviin toimenpiteisiin sekä tartuntalukuihin Ruotsi on ottanut erilaisen linjan. Strid kertoi The MetalSucks Quarantinecast -haastattelussa kotimaansa tilanteesta.

Strid on aiemmin asunut Tukholmassa mutta nykyisin elelee Helsingborgissa. Muusikon mielestä tilanne on hämmentävä, kun ruotsalaiset ovat niitä harvoja koko maailmassa, jotka eivät ole karanteenissa. Ihmiset ovat epävarmoja Ruotsin käytännöstä ja sen toimivuudesta, etenkin kun muualla toimitaan täysin päinvastoin ja kritisoidaan ruotsalaisten linjausta.

Hän ymmärtää hämmennystä, koska viruksesta ei ole tarkkaa tietoa. Sen oireet vaihtelevat ja saattaa ilmetä oireettomanakin. Strid ei koe kotona pysymistä niin pahana, kun ei kuitenkaan olla sodassa. Hänellä on puutarha, ja hän voi liikkua lähiseuduilla. Mutta hän osaa kuvitella, kuinka raskasta on olla pienissä asunnoissa ilman parveketta lasten kanssa.

Stridin tyttöystävä on italialainen, joten he ovat seuranneet Italian vaikeaa tilannetta tarkkaan. Laulaja ymmärtää, kuinka vaaralliseksi tilanne voi äityä. Ruotsi on virallisesti suositellut kotona pysymistä ja matkustamisen välttämistä, mutta harvat kuuntelevat ohjetta. Strid kävi hiljattain Tukholmassa ja huomasi, kuinka kaikki liikkeet olivat auki ja täynnä ihmisiä. ”En voinut uskoa sitä. Tämä on todella paha asia. Tulin surulliseksi ja vihaiseksi samaan aikaan.”

Kuuntele koko haastattelu tästä:

Kommentoi julkaisua