Solace of Requiem – Casting Ruin

Neljännen albuminsa julkaiseva amerikkalainen tahdittaa uutta ”Casting Ruin” levyään niinkin isolla mainoslauseella kuin ”Epic Fucking Brutality”, joka ilmeisesti kuvaa bändin äärimmäisyyksiin vietyä musiikkia. Homman nimenä on ääritekninen death metal, johon sotketaan sekaan black metallia. Aikamoinen soppa on kasassa, sillä bändi vielä uhittelee biisiensä sisältävän filosofisia sanoituksia, ja itse soundimaailmakin on ääriteknistä. Mainoslauseet syrjään ja levy soittimeen.

Solace Of Requiem on onnistunut tekemään levyn, jota ei jaksa kuunnella yhdeltä istumalta läpi. 44-minuuttinen sekamelska sisältää nopeaa poljentaa, tiukkaa sahausta kitaroilla, sekä sekavia soolokitaraosuuksia. Tahtia ja tempoa vaihdellaan reippaasti, ja heikkohermoisemmalla ryhtyy sydän lyömään epätahtiin bändiä kuunnellessa. Hyviä palasia on harmittavankin paljon, ja varsinkin parin biisin black metal -osuudet toimivat todella hienosti, mutta kappaleissa on vain yksinkertaisesti liikaa tavaraa. Välillä tuntuu kuin bändi olisi ensin tehnyt death metal -biisin valmiiksi, ja sitten ryhtynyt väkisin tiputtelemaan eri kohtiin progressiivisempia osuuksia. Kappaleiden kuuntelu väsyttää, ja koko levy tympii pahasti jo parin kuuntelun jälkeen.

Bändillä tuntuu olevan soittotaitoa reippaasti, ja osassa biiseistä on hyviäkin kohtia. Kuitenkin, kun jokainen biisi kuorrutetaan kaikella ylimääräisellä, jää levystä niin epämiellyttävä maku, että sitä ei jaksa kuunnella läpi useampaa kertaa.

3/10

Kappalelista:
01. Defiling The Spectrum
02. Casting Ruin
03. Soiling The Fields Of Putridity
04. Song Of Shards
05. Wading Into Mire
06. Eroded Absolution
07. Heaving Bile And Ash
08. Pools Of Ablation
09. Bio-Alchemy

https://www.facebook.com/solaceofrequiem

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua