Solamnia – Those of Honor

Solamnia - Those of HonorMuutaman vuoden koossa olleen sinfonista metallia soittavan Solamnian ”Those of Honor” on yhtyeen ensimmäinen EP. Julkaisun hiominen kesti pitkään, mikä ei demobudjetilla ole ihme, sillä sen verran mahtipontinen julkaisu on kyseessä.

Solamnian sävellykset ovat erittäin kunnianhimoisia ja sovitukset taidokkaasti rakennettuja. Kappaleet ovat myös moniosaisia ja niistä löytyy paljon erilaisia elementtejä örinälaulusta akustisiin osioihin, huilusooloihin ja melodiseen naislauluun. Tasonsa puolesta demo on kuitenkin hieman poukkoileva, sillä ”Those of Honor” sisältää hyvien hetkien vastapainoksi myös runsaasti tyhjäkäyntiä. Parhaiten yhtyeen potentiaalia tuovat esiin ”The Lair” ja bändin melodiatajua mainiosti ilmentävä ”In A Land of Oppression”. Tunnelma demolla kuitenkin hieman lässähtää sisältöönsä nähden ylipitkän ”Warrior’s Trailin” sekä varsin mitäänsanomattoman instrumentaalin ”Once Upon A Timen” aikana. Vaikka kunnianhimoisuus itsessään onkin myönteinen asia, on yhtye koittanut paikoitellen vielä tässä vaiheessa astua suoraan turhan suuriin saappaisiin ja varsinkin biisien pituuksissa olisi yleisesti ottaen hieman karsimisen varaa.

Edellä mainittujen seikkojen lisäksi pienenä kompastuskivenä toimii myös useammassa kappaleessa kuultava naislaulu, joka on musiikkityyliin nähden aivan liian hentoa. Näin suureellinen musiikki kaipaisi tarjaturusmaista voimakasta lauluääntä, sillä nyt naislaulajan ääni hukkuu raskaammissa kohdissa liikaa kaiken mahtipontisuuden alle. Kaiken kaikkiaan ”Those of Honor” on erittäin lupaava ensijulkaisu, mutta noustakseen genrensä parhaimmistoon tulisi kappalerakenteita hioa terävämmiksi ja toisaalta melodioita vielä tarttuvammaksi.

7-/10

Kappalelista:

1. Ante Proelium
2. Warrior’s Trail
3. The Lair
4. Once Upon A Time
5. In A Land of Oppression

Kirjoittanut: Taavi Lindfors

Kommentoi julkaisua