In Solitude – In Solitude

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 24.1.2013

Okkultistinen heavy yhdessä doomin ja stonerin kanssa on ollut kovassa nosteessa jo muutamia vuosia; uusia yhtyeitä perustetaan ja loistavia levyjä tehdään yksi toisensa jälkeen. Myös In Solitude kuuluu kyseisen genren uudempiin edustajiin. Yhtyeen ensimmäinen täyspitkä ”In Solitude” sai ilmestyessään vuonna 2008 osakseen suuria kehuja ja kasvatti bändin vankkaa kuuntelijajoukkoa entisestään. Näinpä levy aikanaan loppui kaupoista, mutta nyt se on saatavilla uusintajulkaisuna parin lisäbiisin kera.

Jo ensimmäisen biisin ”In the Darkness” aikana käy ilmi, että mm. Mercyful Fatea on tullut kuunneltua. Tarttuvan pahansisuinen riffittely on ottanut huomattavasti vaikutteita edellä mainitulta yhtyeeltä. Myös laulajan äänessä voi kuulla samaa vivahdetta kuin itse King Diamondilla, mutta huomaamatta eivät myöskään jää yhtäläisyydet kotimaisen doom metallin uranuurtajan Reverend Bizarren laulajan Sami Albert Hynnisen kanssa.

Levyn kappaleet ovat groovaavaa, reippaanpuoleista heviä okkultistisilla sanoituksilla ja tyylikkäillä sooloilla höystettynä. Kokonaisuutena  ”In Solitude” on melko tasainen, eikä siinä ole heikkoja lenkkejä, joskin varsinaiset pankinräjäyttäjätkin ovat jääneet pois. Suosikkikappaleikseni nousevat levyn eeppisimmän kitarasoolon omaava salaperäinen ”Witches Sabbath” ja jykevästi jyräävä ”Kathedral”. ”In Solitude” on maistuva annos menevää hämärähköä heviä, joka kuulostaa yhä sopivasti tuoreelta, vaikkei se pyörää uudestaan keksikään.

Levyllä on myös kaksi bonuskappaletta. Niistä ensimmäinen on ”Hidden Dangers (In the Night)”, jonka tarpeellisuudesta en mene ihan takuuseen. Vaikka kyseessä on hyvä kappale, niin se on kuultu jo peräti kolmella julkaisulla ennen tätä. Toinen on ”Faceless Mistressin” demoversio, joka ei sekään tuo levylle mitään uutta tai kiinnostavaa. Lyhyesti sanottuna nämä bonuskappaleet olisi yhtä hyvin voitu jättää pois, mutteivät ne levystä silti huonompaa tee.

8/10

Kappalelista:
01. In the Darkness
02. Witches Sabbath
03. Kathedral
04. Beyond Is Where I Learn
05. 7th Ghost
06. Faceless Mistress
07. Temple of the Unknown
08. The Monolith
09. Hidden Dangers (in the Night) [bonusraita]
10. Faceless Mistress [demoversio]

http://www.myspace.com/InSolitudeHeavyMetal

Kirjoittanut: Jyri Kinnari