Sonata Arctica tarjoilee tulevalta julkaisulta ”The Rest Of The Sun Belongs To Me” -kappaleen akustisen version lyriikkavideon kera

Kirjoittanut Minttu Harju - 4.12.2021

Kotimainen metalliyhtye Sonata Arctica julkaisee ensi vuoden aikana kaksiosaisen, akustisen albumisarjan nimeltä ”Acoustic Adventures”. Sen ensimmäinen osa ”Volume One” ilmestyy 21. tammikuuta. Levyt sisältävät fanien rakastamia klassikoita akustisina versioina.

Sonata Arctica on mahdollista nähdä livenä ensi heinäkuussa Kokkolan Viinijuhlissa.

Bändi julkaisi tulevalta levyltä ”The Rest Of The Sune Belongs To Me” -kappaleen lyriikkavideon muodossa.

Kosketinsoittaja Henkka Klingenberg kertoo:

”Alkuperäinen versio ’The Rest Of The Sun Belongs To Me’ -kappaleesta oli ’Winterheart’s Guild’ -albumille Japanin markkinoita varten tehty bonusraita niinkin kaukaa kun vuodelta 2003. Kun aloimme käymään läpi mahdollisia kappaleita akkariversioita varten, jostain syystä tämä nousi esiin joten pakkohan sitä oli testata. Kappale sovitettiin alun perin Acoustic Adventures 2019 -kiertuetta varten, ja iso ellei isoin osa sovituksesta tuli meidän ystävän Masi Hukarin toimesta, joka oli kiertueella mukana soittamassa mm. kitaraa, koskettimia ja huilua. Versio oli sen verran toimiva, että sitä ei juurikaan muutettu levylle, ja nyt se sitten päätyi ekaksi sinkuksi, jotta ei lähdetä ’liian tutuilla’ biiseillä liikenteeseen. Lisää yllätyksiä kyllä löytyy, tämä on vasta ensimmäinen.”

Laulaja Tony Kakko puolestaan kommentoi:

”Mahtavaa viimein saada pitkään suunnitellut akustiset levy teidän kaikkien kuultavaksi! Ei menty siitä missä aita on matalin, vaan rohkeasti sovitettiin ja joiltain osin uudelleen sävellettiinkin valtaosa kappaleista sopimaan tähän akustiseen formaattiin. Osa kappaleista, omasta mielestäni, toimii paremmin kuin alkuperäiset versiot. Olemme itse totaalisen fiiliksissä tulevista ’Acoustic Adventures’ -levyistä! Toivottavasti pääsemme myös pian nauttimaan kappaleista yhdessä livenä.”

”Acoustic Adventures – Volume One”

01. The Rest Of The Sun Belongs To Me
02. For The Sake Of Revenge
03. A Little Less Understanding
04. Alone In Heaven
05. Tallulah
06. Don’t Say A Word
07. As If The World Wasn’t Ending
08. Paid In Full
09. Tonight I Dance Alone
10. The Wolves Die Young
11. Wolf & Raven
12. On The Faultline

Artikkelin kuva: Jarkko Piipari