Kuva: Jaakko Manninen

Sonata Arcticalta uusi single ja video ”A Monster Only You Can’t See”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.12.2023

Kemiläinen metalliyhtye Sonata Arctica on palannut täydellä teholla. Yhtye julkisti hiljattain ensimmäiset tiedot kauan odotetusta uudesta studioalbumistaan, jonka kantaa nimeä ”Clear Cold Beyond” ja ilmestyy 8. maaliskuuta 2024 Atomic Firen kautta. Albumi sisältää 10 kappaletta, jotka elvyttävät yhtyeen mieltymyksen power metalliin pandemian aikana tehdyn akustisen matkan jälkeen. Tänään yhtye julkaisi uuden singlen sekä lyriikkavideon kappaleeseen ”A Monster Only You Can’t See”. Katso video tästä:

Sonata Arctican ensi vuonna julkaistava albumi ”Clear Cold Beyond” on täynnä vahvoja kappaleita nopeista hymneistä, kuten ensimmäinen singlelohkaisu ”First In Line” ja ”California”, tunnelatautuneempiin kappaleisiin, joita edustaa mm. ”The Best Things” ja levyn päättävä nimikkoraita. Albumi sulauttaa yhteen Sonata Arctican monipuolisen musiikillisen maailman ja tarjoaa jokaiselle yhtyeen fanille jotakin. Levyn varhaisista teoksista muistuttavan kuvituksen on tehnyt Niko Anttila. Miksauksesta vastsi jälleen Mikko Karmila (Finnvox Studios; ”Ecliptica” [1999] – ”Stones Grow Her Name” [2012]), ja lopullisesta masteroinnista Svante Forsbäck (Chartmakers; Rammstein, Korpiklaani, Delain, The 69 Eyes, Deathstars jne.), joka on ollut mukana myös muissa Sonata Arctican tuotannoissa.

”Olemme tunteneet jo jonkin aikaa, että tarvitsemme raskaampaa musiikkia parin tahattomasti pehmeämmän albumin jälkeen. Rakastamme edelleen noita levyjä, mutta mitä tulee niin sanottujen kulmakivikappaleiden löytämiseen hyväntuuliselle metallikeikalle, edellisellä albumilla ei ollut paljon tarjottavaa. Paluu metallin pariin kaiken tämän jälkeen tuntuu uudelta alulta, ja näitä uusia kappaleita on ollut todella hauska kirjoittaa ja äänittää. Enemmän vauhtia ja biisejä, joita ihmiset voivat ja haluavat laulaa mukana. Emme malta odottaa, että pääsemme tien päälle tämän albumin kanssa ja näemme, miten yleisö reagoi siihen, että olemme taas vauhdissa”, laulaja Tony Kakko kommentoi.

”Clear Cold Beyond” -albumin kappalelista:

 1. First In Line
 2. California
 3. Shah Mat
 4. Dark Empath
 5. Cure For Everything
 6. A Monster Only You Can’t See
 7. Teardrops
 8. Angel Defiled
 9. The Best Things
 10. Clear Cold Beyond
  Bonus-kappaleet (digipak + vinyyli):
 11. A Ballad For The Broken
 12. Toy Soldiers [MARTIKA Cover]

Yhtye tullaan näkemään ens vuonna lukuisilla festivaaleilla, joista on julkistettu jo muutama.

16.3.2024 Laukaa – Peurunka Areena
3.5.2024 Kopervik – Karmøygeddon Metal Festival
11.5.2024 Bomal-sur-Ourthe – Durbuy Rock Festival
31.5.-2.6.2024 Pilsen – Metalfest
28.-30.6.2024 Helsinki – Tuska Festival
31.7.-3.8.2024 Wacken – Wacken Open Air
2.-3.8.2024 Pori – Porispere
7.-10.8.2024 Villena – Leyendas del Rock

Kokoonpano:
Tony Kakko | laulu
Elias Viljanen | kitara
Pasi Kauppinen | basso
Henrik ”Henkka” Klingenberg | koskettimet
Tommy Portimo | rummut

Luetuimmat

Uusimmat