Sonic Syndicate nosti tunnelman kirjaimellisesti kattoon Tampereella

Kirjoittanut Outi Puhakka - 10.2.2017

Keskiviikkona oli huikean hyvä olla Tampereen Klubilla, sillä sen verran vakuuttavaa musisointia tarjoiltiin kolmen bändin voimin. Suurta yleisöryntäystä pakkasiltana ei nähty, mutta se ei onneksi haitannut bändejä eikä paikalle saapunutta porukkaa.

Illan ensimmäisenä lavalle saapui Tamperelainen OX79, jonka laulaja Rino Pecorelli vangitsi yleisön rouhealla, Ralf Gyllenhammaria muistuttavalla, lauluäänellään. Tähän lisättynä kasa taitavia muusikoita ja lopputulos oli varsin jykevästi rock.

Ember Falls julkaisee debyyttialbuminsa helmikuussa ja aloitteli Tampereella levynjulkistuskiertuettaan. Bändi nautti selkeästi kotike nttäetua, sillä suurin osa yleisöstä oli selkeästi tullut tarkistamaan nimenomaan tulokkaan livekuntoa. Herrojen soitto ja ennen kaikkeaitseluottamus esiintymisessä on ottanut aimo harppauksen eteenpäin. Kuvaajana katson tällaista rokkikukkoilua ehdottoman hyvällä silmällä. Uudet biisit toimivat oivasti ja yleisö tykkäsi.

Sonic Syndicate oli minulle vieras ryhmittymä, eikä musiikki ei varsinaisesti vaikuttanut ennakkotarkastelussa sellaista, mitä kotona tulisi kuunneltua. Tässä oli kuitenkin sellainen bändi, joka tuuttasi menemään järjettömän kovalla energialla ja lavakarismalla. Yleisön vähyydestä huolimatta ruotsalaiset olivat tulleet Esiintymään paikalle saapuneille faneilleen ja sen he tekivät hurjalla intensiteetillä. Hemmetin ruotsalaiset, kun tuolla tavoin tulevat paikalle ja tartuttavat hyvän meiningin sillä tavoin, että ei voikaan lähteä rokkipoliisina aikaisin kotiin. Pahuksen pahus. Bändin materiaali oli sen verran mielenkiintoista, että vaikka biisit olivat ennestään täysin tuntemattomia, oli keikkaa ilo seurata. Sonic Syndicatessa tuntui olevan sopiva annos In Flamesin kaltaista räyhäkkyyttä ja silkkaa häpeilemätöntä poppia. Ehdottomasti bändi, mikä kannattaa mennä itse tarkistamaan paikan päälle.

Teksti ja Kuvat: Outi Puhakka

Luetuimmat

Uusimmat