Sons Of Aeon – Sons Of Aeon

Ensi kesänä Nummirockissa esiintyvä jyväskyläläistä melodista death metallia tarjoava Sons Of Aeon on rakentanut kokoon debyyttinsä, joka on nimetty yhtyeen mukaan. Sons Of Aeon koostuu Ghost Brigaden sekä entisistä Swallow The Sunin, Endstandin ja Code For Silencen muusikoista. Jo pelkkä Sons Of Aeon kuulostaa metallibändin nimeltä, mutta ovatko albumin kappaleet yhtä metallisia kuin yhtyeen ja albumin jakama nimi?

Albumin aloittaa ”Faceless”-kappaleen mysteerinen intro, joka muuttuu kunnon tuplabasari-metalliksi. Avauskappale kestää huimat kahdeksan minuuttia, josta intro vie noin puolet. Tämä saattaa kyllästyttää ensimmäisellä kuuntelukerralla, mutta jo toisella kerralla kappale kuulostaa paljon paremmalta.

Aavemaisesta tunnelmasta päästään kunnon mättöön, kun ”Cold Waves” pärähtää käyntiin. Tämän jälkeen kuullaan ”Burden”-niminen menevä kappale, josta ei ole huonoa sanottavaa. ”Burden” on yksi levyn parhaimmista biiseistä.

Itse pidän hieman hempeämmistä biiseistä, joten on aivan pakko mainita raidalta viisi löytyvä ”The Centre”, joka osoittaa, että Sons Of Aeonilla on herkempikin puoli. ”The Centre” alkaa akustisella kitaralla, jonka jälkeen rummut tulevat mukaan tunnelmoimaan. Kappale kuitenkin muuttuu rankemmaksi intron jälkeen pitäen silti herkkää tunnelmaa yllä. Kappale erottuu rauhallisuudellaan muista albumin biiseistä.

The Centren” jälkeen rauhallisuus muuttuu jälleen takaisin moshaukseksi, joka jatkuu albumin loppuun saakka. Raidalta seitsemän löytyvä ”Weakness” on jälleen Sons Of Aeonia parhaimmillaan, eivätkä albumin loppupäästä löytyvät ”Seeds Of Destruction” ja ”Wolf Eyes” jää jalkoihin.

Albumin lopettaa ”Black Sheep Process”, joka on onnistunut instrumentaalikappale. Ovela veto laittaa instrumentaalikappale loppuun: se antaa pehmeän lopetuksen koko albumille ja jättää hyvän mielikuvan albumista.

Sons Of Aeonin ”Sons Of Aeon” on kokonaisuutena debyytiksi ihan hyvä albumi. Itseäni eivät pitkät introt innosta, joten niistä tulee miinusta. Muuten Sons Of Aeonin soitto kuulostaa albumilla yhtenäiseltä ja mahtavalta. Kesän keikkoja odotellessa…

Tämä albumi kuuluu niihin, joita ei saa tuomita, ennen kuin on kuunnellut albumin monta kertaa läpi. Sons Of Aeonin debyytillä on hyvä aloittaa tuleva levyvuosi 2013.

8- / 10

Kappalelista:
1. Faceless
2. Cold Waves
3. Burden
4. Enemy Of The Souls
5. The Centre
6. Havoc & Catharsis
7. Weakness
8. Seeds Of Destruction
9. Wolf Eyes
10. Black Sheep Process

http://www.sonsofaeon.net/

Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentoi julkaisua