Sorkka – Viimeinen Jae

2010 perustettu on parilla edellisellä demollaan saanut arvostelijan vakuuttuneeksi bändin tasosta, joten kun postilaatikkoon pamahti bändin kolmas demo ”Viimeinen Jae”, olivat odotukset kovat.

Tamperelainen Sorkka on melodista death metallia ja heavyä yhdistelevä yhtye. Pääosissa on suomeksi matalalta koriseva vokalisti ja raskaasti runnovat kitarat. Bändin tuotannosta tulee mieleen Synestesian tiukka mutta melodinen mättö. Aikaisemman demon simppeliä paahtoa on ”Viimeinen Jae” -demolla muokattu hieman monipuolisemmaksi, ja ehkä ne ”heavy”-vaikutteet ovat paremmin esillä.

Tuotannollisesti teos on todella hyvän kuuloinen, ja vokalistin selkeästi artikuloiva ulosanti on äärimmäisen tiukkaa. Kitarointi on entistä tiukempaa ja soolot soivat taas komeasti. Harmittavasti biisimateriaali ei ole niin iskevää kuin edeltäjällään. Varsinkaan ”Kreamatorio”-biisiin ei oikein millään pääse sisälle. Siinä on haettu ilmeisesti vähän Meshuggah-vaikutteita. Ikävä kyllä sama linja jatkuu demon päättävän ”Hyvästi”-kappaleen kohdalla. ”Viimeinen Jae” -demon aloittava ”Kosto” on taas tasaisen tiukkaa paahtoa ja nousee demon parhaimmaksi biisiksi.

Sorkka sai ehkä osakseen liiankin kovat paineet, joten demo oli pienoinen pettymys. Kyllä se potkii ja kovasti, mutta jäin kaipaamaan edellisen demon tiukkaa ja simppeliä mättöä.

7/10

01. Kosto
02. Krematorio
03. Hyvästi

http://www.sorkka.net/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua