Sorrowed – At The Ruins

Helsinkiläinen Sorrowed on ehtinyt jo kunnioitettavaan 15 vuoden ikään, kun bändin debyyttialbumi ”At The Ruins” ilmestyy.  Miehistö on matkan varrella muuttunut siinä määrin, että alkuperäisestä kokoonpanosta on jäljellä enää, myös Witheriasta tuttu, Jape Nummenpää. Kun yhtyeen innoittajiksi luetellaan liuta kovia nimiä, kuten Slayer, Carcass, Pantera, Death ja Morbid Angel, nousee mielenkiinto levyä kohtaan varsin korkealle. Lehdistötiedote lupaakin debyytin esittelevän raivokkaan ja ammattitaitoisen yhtyeen, joten otetaan selvää palkitaanko odotus.

Sorrowed tekee heti alkuun selväksi, että modernin metallin hienouksia tai hienosteluja on turha odottaa. Lähtökohtana levyllä on vanhan liiton thrash- ja death  metal. Paikoitellen riffitellään speed- ja heavy  metal-vetoisesti,  ja muutamat kitarasoolot osoittavat että melodian tajuakin bändiltä tarvittaessa löytyy. Rauhallisemmissa osuuksissa tulee monin paikoin mieleen viimeiset Jarvan aikaiset Sentenced-julkaisut. Laulut hoidetaan riffeistä riippumatta samalla örinätyylillä; erilaisia variaatioita tulkinnasta ei löydy, jota voi pitää pienenä miinuksena.

Valitettavasti ”At The Ruins” jättää kuitenkin odotuksiin nähden hieman valjun maun. Kokonaisuutena levy on jokseenkin hajanainen, ja syykin selviää kun tutkailee bändin historiaa: suurin osa biiseistä on julkaistu jo aiemmin demolevyillä. Näin ollen albumi onkin enemmän kokoelma bändin biiseistä vuosien varrella, kuin kokeneen yhtyeen tuore taidonnäyte. Toivottavasti vanhat biisit on nyt siivottu pöytälaatikosta ja mahdollisella toisella albumillaan Sorrowed tarjoilisi kokonaan uutta ja tuoretta materiaalia. Puutteistaan huolimatta ”At The Ruins” on kuitenkin kelpo levy, mutta potentiaalia löytyy varmasti parempaankin.

7/10

Kappalelista:
1. I Am Pain
2. Dying
3. Hateregret
4. Circles
5. Existence In Hatred
6. War
7. Ending
8. Funeral Day

https://www.facebook.com/Sorrowedband

Kirjoittanut: Toni Lehtonen

Kommentoi julkaisua