Sorsajengi rokkaa ja tappaa, muttei jää mieleen – arviossa Sorsajengin debyyttialbumi ”Sorsajengi tuhoaa”

Järvenpääläinen vuonna 2017 perustettu punk-yhtye julkaisi 12.2 debyyttialbuminsa “Sorsajengi tuhoaa“. Itse olin kuullut bändistä aikaisemmin, mutta tämä albumi oli ensimmäinen kerta kun pääsin tutustumaan yhtyeen tuotantoon. Albumi on tiukka vajaan puolen tunnin mittainen kokonaisuus kaikkine punkherkkuineen ja -kliseineen. Ei tämä kuitenkaan mitään peruspunkkiakaan ole. Yhtyeen jäsenet ovat nimittäin liian taitavia soittajia!

Niin kuin mainitsin aiemmin, Sorsajengin soittaminen on taidokasta. Bändi soittaa hyvin niin yhdessä kuin erikseen. Haluan antaa tunnustukset varsinkin rumpali Jukka Heikkilälle sekä erityisesti basisti Santeri Ketulle. Basistina ja punkin ystävänä on aina mukava kuunnella taidokasta bassotyöskentelyä. Niinhän sitä sanotaan, että rummut sekä basso muodostavat bändin rungon, ytimen ja selkärangan ja näin se tässäkin tapauksessa on. Monesti huomasin jääneeni kuuntelemaan näiden kahden herrasmiehen taidokasta yhteispeliä, joka meni eteenpäin kuin Meksikon pikajuna!

Albumin toinen kappale “Henrik Illikainen on maailman paras pano“ laittoi hymyn suupieliini. Tämä menevä ja hyväntuulinen Tiisun laulaja Henrik Illikaisesta kertova “ylistysbiisi“ jäi varmasti parhaiten mieleeni sen sanojen takia. Kappaleen kuunneltuani minun oli pakko mennä katsomaan sen tekijätiedot. Ei, Mr. Illikainen ei ole ollut mukana säveltämässä tai sanoittamassa tätä kappaletta. Ei ainakaan virallisesti!

Kokonaisuutena albumi on kuitenkin valitettavan vaisu teos muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. “Lintu“ oli perinteisen vauhdikasta HC-punkkia ja “Vitamiinipilleristä“ sai selkeitä viboja Alice In Chainsin kaltaisesta 90-luvun grungesta. Albumilta ei jäänyt kuitenkaan kovinkaan montaa kappaletta mieleen, sen ollessa suhteellisen tasapaksu kokonaisuus. Sorsajengi rokkaa ja tappaa, muttei jää mieleen. 

6/10

1. On vaikeaa olla perverssi salaa
2. Henrik Illikainen on maailman paras pano
3. Jumala
4. Ilman harhaa elämä on turhaa
5. Lintu
6. Outo ja ankee
7. Toiset ihmiset
8. Vitamiinipilleri
9. Teknillisen sivistyksen läpi kuultava animaalinen seksualismi
10. Spermaapillussa_XD

Kommentoi julkaisua