Sortokausi

Sortokausi on Turkulainen melodinen death metal yhtye, jossa on keski-iältään 18-21 vuotiaita soittajia. Bändi aloitti toimintansa vuonna 2004 ja sai keväällä (2007) valmiiksi toisen promonsa nimeltä ”Vapaat Kahleet”, joka nauhoitettiin Noisecampin Noname studiossa. Vuoden 2008 alussa yhtye kävi nauhoittamassa uutta materiaalia ja päätimme ottaa yhtyettä sähköpostitse yhtyeen kitaristiin Roopeen, joka kertoi meille hieman yhtyeen tuoreimpia kuulumisia.

sortokausi.jpg

Terve. Mitäs Sortokaudelle tällä hetkellä kuuluu?

Roope: Terve! Meille kuuluu todella hyvää tällä hetkellä! Uusia biisejä ollaan treenattu ahkerasti ja keikkoja koitellaan järkätä!

Koska yhtye on suurimmalle osalle lukijoista vielä tuntematon, voisitko näin alkuun hieman esitellä yhtyeen jäseniä ja kertoa bändin historiasta. Kuinka kaikki sai alkunsa?

Roope: Sortokauden kokoonpano on tällä hetkellä: Marko (laulu), Roope (kitara), Sauli (kitara), Janne (rummut) ja bassoa meidän keikoilla soittaa Niko. Bändimme on ollut pystyssä vuodesta 2004, mutta kokoonpano ei ollut silloin aivan sama kuin tällä hetkellä. Minä ja Marko ollaan oltu mukana alusta asti. Janne ja Sauli liittyi bändiimme viime vuonna, mutta me ollaan tunnettu toisemme kuitenkin aika kauan, joten kaikki on hyvin ja soitto kulkee.

Mistä nimi ””? Onko nimellä jokin idea takana?

Roope: No alunperin tarkoitus oli vain keksiä mahdollisimman perinteikäs suomalainen heavy metal -bändin nimi. Vaikeaa se keksiminen oli, mutta Sortokauteen loppujen lopuksi sitten päädyttiin. Eipä tuolla kuitenkaan kauheasti mitään sen kummempaa ideaa ole takana. Siitä kuitenkin kuuntelija tunnistaa ensimmäisenä, että teemme musiikkia suomeksi.

Luokittelette musiikkinne melodiseksi death metalliksi. Kun aloititte soittamaan, miten päädyitte juuri soittamaan melodista death metallia? Mistä yhtye ammentaa vaikutteensa?

Roope: Kyllä se vaikuttajista lähti ehdottomasti. Haluamme vain tehdä semmoista muusiikkia mistä itse pidämme. Meillä jokaisella on paljon omia, mutta myöskin paljon samojakin vaikuttajia. Sanoisin, että ne mitkä ovat eniten meidän musiikkiimme vaikuttaneet ovat At The Gates, Carcass ja In Flames.

Miten kuvailisit yhtyeen soundia ihmiselle, joka ei ole teistä aikaisemmin kuullut?

Roope: Hm.. aika vaikean laitoit. Sanoisin, että energinen ja menevä.

Olet valinnut instrumentiksesi kitaran. Mitä mieltä olet Suomalaisista kitaristeista yleisesti? Kun aloitit soittamaan, oliko jokin kitarasankari itsellesi lähellä sydäntä? Jos oli niin kuka?

Roope: No omasta mielestä kyllä Suomessa on paljon hyviä ja taitavia kitaristeja, vaikka ei heitä välttämättä maailmalla niin paljon tunnetakkaan. Itse en vain koskaan ole pelkästään arvostanut taitavia ”tiluttelijoita” kuten esim. Alexi Laiho tai Roope Latvala, vaan myös sellaisia, jotka tekevät hyviä biisejä ja saavat helpotkin riffit kuulostamaan hyvältä. Kitarasankaria mulla ei kyllä koskaan ole oikeastaan ollut.

Hieman kesän festareista. Mikä on itsellesi se suosikki festari, jossa haluaisit joskus päästä soittamaan?

Roope: Varmaankin Nummirockissa olisi hieno soittaa. Se on todella upea paikka, mutta tottakai unelmien täyttymys olisi myös Tuskakin.

Paras keikka, jonka olette tähän mennessä soittaneet?

Roope: Parhain keikka tähän asti on ehkäpä viime vuoden Rokkibaarin keikka. Porukkaa oli ihan kivasti ja oli tosi hyvä meininki!

Hieman yhtyeen tulevaisuudesta. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on vuodelle 2008?

Roope: No tällä hetkellä Sortokausi valmistautuu kolmannen demon / promo CD:n nauhoituksiin. Noisecampin Noname studioon olisi tarkoitus ensi kuussa mennä, joten me olemme todella innoissamme. Koitetaan myös järkätä keikkojakin tälle vuodelle, joten jos haluatte buukata keikkaa meille tai meidän kanssa, niin ottakaa yhteyttä s-postiimme: sortokausiband(at)gmail.com. Raisiolainen Pinnalle Records julkaisee myös tässä piakkoin kokoelma levyn, joka sisältää yhden uuden Sortokauden biisin.

Loppuun hieman musiikkimaustasi. Millaista musiikkia tällä hetkellä kuuntelet?

Roope: Kuuntelen aika paljon kaikenlaista muusiikkia, mutta jos joitain bändejä pitäisi nyt mainita niin esimerkiksi yhtyeitä kuten Carcass, Aborted, Endstand, Job For A Cowboy, Heaven Shall Burn sekä Thrust Moment.

Kiitoksia erittäin paljon haastattelusta. Loppuun viimeisiä sanoja lehden lukijoille?

Roope: Kiitoksia teille todella paljon! Käykää tsekkailemassa Pinnalle Recordsin sivuja www.pinnalle.fi ja myös meidän MySpace sivua www.myspace.com/sortokausi. Päivitämme sinne uutisemme, keikat ja uusia biisejäkin sieltä varmaan löytyy piakkoin.

Kommentoi julkaisua