Sosiaalisesta mediasta bannatun Traptin rumpali ilmoittaa eroavansa yhtyeestä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 25.1.2021

Vuonna 2002 julkaistusta ”Headstrong”-hitistään tunnetulla yhdysvaltalaisella Traptilla on melkoinen vuosi takanaan. Vuoden 2020 ajan yhtyeen keulakuva Chris Taylor Brown on avoimesti nahissut sosiaalisessa mediassa eri ihmisten kanssa aina yksityisistä Twitter-käyttäjistä poliitikkoihin ja muusikoihin. Joukkoon on mahtunut tappeluun haastamisia sekä myös erilaisen misinformaation levittämistä liittyen koronavirukseen ja Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin.

Facebookin kohdalla viimeinen niitti oli Brownin osoittama avoin tuki Proud Boys -järjestölle, jota on mediassa ja Wikipediassa kuvattu avoimen äärioikeistolaiseksi liikkeeksi. Trapt sai lähteä Facebookista, minkä jälkeen myös Instagramille riitti. Twitterillä pinna paloi lopulta valituksiin, jotka syntyivät Brownin puolusteltua Yhdysvaltojen uutisissa näkynyttä tapausta, jossa aikuinen nainen käytti seksuaalisesti hyväksi alaikäistä opiskelijapoikaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nyt kun bändin sosiaalisen median tilit on jäädytetty, ja se vähäinenkin maine mitä yhtyeellä oli, on saanut oheensa kyseenalaista väriä, ei ole ihme, että bändin rumpali Michael Smith on ilmoittanut aikovansa jättää yhtyeen taakseen.

”Soitettuani rumpuja Traptissa muutaman vuoden ajan, olen päättänyt astua sivuun bändistä”, Smith kertoo tiedotteessaan.

”Tämä on todellakin katkeransuloinen päätös. Vuoden 2020 ajan on ollut monia ongelmia, jotka ovat olleet pääosin poliittisia. Olette tästä todennäköisesti tietoisia. Jos teitä kiinnostaa, niin tietoa löytyy Googlesta. Kunnioitan jokaisen oikeutta omaan poliittiseen mielipiteeseen. Päivän päätteeksi olen muusikko, ja työni on soittaa ja luoda musiikkia. Joten sitä minä myös aion jatkaa.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Smith kertoo olevansa yhä väleissä entisiin bänditovereihinsa ja painottaa, että hänen mielipiteensä ovat omiaan. Samaan tapaan Smith myös toteaa, että Brownin sosiaalisessa mediassa esittämät kannat eivät edusta hänen mielipiteitään.

Eroilmoituksensa ja tiedotteensa voit lukea kokonaisuudessaan Smithin sosiaalisen median julkaisusta.

View this post on Instagram

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

A post shared by Mike Smith (@mikesmithdrums_)