Sotajumalalta ja Deathchainilta split EP

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.4.2010

Kaksi kotimaista äärimetalliryhmää Sotajumala ja Deathchain löivät raskaat päänsä yhteen ja julkaisevat uutta materiaalia samoissa kansissa. Kummaltakin orkesterilta yhden uuden kappaleen ja Iron Maiden cover-version sisältävä ”Sotajumala / Deathchain – Split” –EP julkaistaan 28. päivä huhtikuuta. Lue lisää nähdäksesi  virallinen lehdistötiedote.

Jyväskyläläinen Sotajumala ja Kuopiossa majaansa pitävä Deathchain valmistelevat parhaillaan uusien albumiensa julkaisua. Sotajumala on juuri saanut toukokuussa julkaistavan kolmannen albuminsa nauhoitukset päätökseen. Deathchainin viides studioalbumi on tarkoitus julkaista syksyllä 2010.

Syksyllä julkaistavalta uudelta albumilta löytyvän ”The Crawling Chaos” –kappaleen lisäksi Deathchain versioi splitille Iron Maidenin ”Purgatory” –kappaleen ja sillä vierailee mikin varressa TAROT–yhtyeestä tuttu Tommi ”Tuple” Salmela.

”Sotajumalan kanssa splitin julkaisusta on ollut useampaan kertaan puhetta. Projekti lähti kai lähinnä siitä liikkeelle, kun molemmissa leireissä kunnioitetaan Iron Maidenia yli kaiken ja haluttiin tehdä ripul… tribuuttia heidän kunniakseen. Itse olen tyytyväinen versioomme ja olen kuullut huomattavasti huonompiakin yritelmiä.”, kertoo Deathchain kitaristi Corpse.

Sotajumalan uusi ”Sinun virtesi” – kappale jatkaa siitä mihin yhtye edellisellä ”Teloitus” –albumillaan jäi ja haastaa sekä kuulijat että soittajat teknisellä, mutta tarttuvalla death metal –vyörytyksellä. Yhtyeen version legendaarisen brittiyhtyeen ”Prowler”–kappaleesta tulkitsee kukapa muukaan kuin kappaleen alkuperäinen laulaja Paul Di’Anno itse.

”Kysyttiin Paulilta kiinnostaisiko ja herra D oli että ”Why not?!” Yllättävän helposti tuo suostui! Itse en olisi uskonut että tässä odotellaan uutta sinkkua, jolta löytyy coveri Maidenilta ja missä vielä laulaa alkuperäinen laulaja itse!”, ihmettelee Sotajumalan laulaja Mynni Luukkainen.

”Sotajumala / Deathchain – Split” –EP:n raitalista:
1. Sotajumala: Sinun virtesi
2. Sotajumala: Prowler (Iron Maiden cover)
3. Deathchain: The Crawling Chaos
4. Deathchain: Purgatory (Iron Maiden cover)