SoulHealer – Chasing The Dream

Jo parin vuoden takaisella debyyttialbumillaan ”The Kings Of Bullet Alley” kovasti vakuuttanut kajaanilainen SoulHealer paiskaa tiskiin kymmenen uutta biisiä sisältävän kakkosplatan ”Chasing The Dream”. Usein debyytille päätyy bändien paras materiaali ja jatkossa paineet luoda kovempaa kamaa kasvavat. Kainuun heavy-koneisto pistää kuitenkin peliin entistäkin kovempaa tavaraa, vaikka debyytinkään materiaalissa ei ollut mitään valittamisen aihetta.

SoulHealer on musiikillisesti perusasioiden äärellä eli soittaa traditionaalista heavy metallia ilman mitään moderneja musiikillisia hybridejä. Tämä on hyvä asia, nimittäin enää harva uusi bändi kumartaa näin vahvasti perusasioiden suuntaan ja onnistuu siinä vieläpä lähes täydellisen hyvin. ”The Kings Of Bullet Alley” ei ole todellakaan heikompi kuin ”Chasing The Dream”, mutta tällä kertaa anti osuu paremmin maaliin. Kappaleet ovat nyt entistä määrätietoisempia, vahvempia ja helpommin kuunneltavia, ja ne etenevät liukkaasti kohti päämääräänsä.

”Chasing The Dream” on hyvin tyylipuhdas levy. Se on heavy metallia parhaimmillaan ja sisältää tarttuvia rokkaavia zipaleita, joita kuuntelee uudestaan ja uudestaan ilman tylsistymisen vaaraa. Levyssä on vahva 80-luvun henki – nyt liikutaan siis ajassa, jolloin musiikki oli tarttuvaa, biisit mieleenpainuvia: sellaisia, että ne alkavat soida päässä edelleen vielä 25 vuoden jälkeenkin, sellaisia kuin W.A.S.P.:in, Twisted Sisterin ja Acceptin levyt aikoinaan. Jää nähtäväksi, soiko SoulHealer vielä vuonna 2038 suosikkilistalla.

”Chasing The Dream” on täynnä loistavia kipaleita. Arvosteluissa yleensä halutaan nostaa jokin biisi toisen yläpuolelle, mutta tältä levyltä on helpompi irrottaa ne vähemmän svengaavat viisut, eikä niitä monta ole. Oikeastaan vain levyn avaava ”Wicked Moon” edustaa hieman modernimpaa ilmaisua, joka ei sovi muuhun kamaan. Sama ”ongelma” oli myös debyytillä: levyn avasi allekirjoittaneen makuun kokonaisuuden kannalta heikompi esitys – ikään kuin introna itse levylle.

Heavy metal on parhaimmillaan tarttuvaa, melodista ja viihdyttävää. ”Chasing The Dreamiltä” löytyy juuri näitä kaikkia ominaisuuksia. SoulHealer ei toki keksi mitään uutta mutta onnistuu saamaan vanhallakin reseptillä toimivaa musiikkia vielä vuonna 2013. Jos siis kasariaikojen heavy-legendat ovat lähellä sydäntä, kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus myös SoulHealerille. Bändille soisi suurempaakin näkyvyyttä ja suosiota. ”Chasing The Dream” on heittämällä vuoden 2013 kovimpia kotimaisia julkaisuja. Tällaista on laadukas kursailematon heavy metal.

9/10


Kappaleet:

1. Wicked Moon
2. Don´t Look Back
3. The Deception
4. Chasing The Dream
5. Done For Good
6. Ties Of Time
7. Never Turn My Back On You
8. Finally Free
9. Into The Fire
10. Smoke & Mirrors

http://www.soulhealermusic.com/

Kirjoittanut: Petri Klemetti

Kommentoi julkaisua