Soundgardenin, Audioslaven ja Temple Of The Dogin levymyynti uuteen nousuun Chris Cornellin kuoleman myötä

Soundgardenin laulaja Chris Cornellin viimeviikkoinen kuolema on nostanut hänen projektiensa albumeita takaisin myyntilistoille. Kovimman nousun koki Soundgardenin vuonna 1994 julkaistu ”Superunknown”-albumi, joka nousi sijalle 32 Billboardin Top 200 -listalla. Levyä myytiin listan tarkastelemalla aikavälillä 9 150 kappaletta.

Audioslaven 2002 ilmestyneen nimikkoalbumin myynti nousi toiseksi eniten ja levy päätyikin samaisella listalla 54. sijalle. Samalla vuonna 1991 julkaistut Soundgardenin ”Badmotorfinger”-albumi sekä Temple Of The Dogin nimikkolevy päätyivät sijoille 110 ja 136.

Myös Cornellin soolotuotannon myynti kasvoi ja hänen 2011 julkaisemansa ”Songbook”-täyspitkä nousi 183. sijalle. Kyseessä on miehen järjestyksessään neljäs ja toiseksi viimeiseksi jäänyt sooloalbumi.

Yksikään albumeista ei yltänyt listalle Cornellin kuolemaa edeltäneellä viikolla.

Cornell teki viime viikolla itsemurhan Detroitissa soittamansa keikan jälkeen ja oli kuollessaan vasta 52-vuotias. Mies saatetaan haudan lepoon tänä perjantaina.

Lukuisat muusikot ympäri maailmaa ovat muistelleet Chris Cornellia ja myös hänen leskensä Vicky Cornell julkaisi äskettäin miehestään koskettavan muistokirjoituksen, joka on luettavissa täällä.

Vicky on epäillyt miehensä kuoleman takana olevan tälle määrätty lääke, joka saa huumeriippuvuudesta parantuvat henkilöt masentumaan ja ajattelemaan itsemurhaa. Lisää aiheesta soit lukea täällä.

Kommentoi julkaisua