Soundgardenin kiista Chris Cornellin kuolinpesän kanssa ei ole ohi: julkaisemattomat kappaleet hyllytettiin toistaiseksi

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 29.11.2023

Rockyhtye Soundgarden ja edesmenneen laulaja Chris Cornellin kuolinpesä vaikuttivat päässeen keväällä sopuun oikeussalin ulkopuolella, ja vaikutti todennäköiseltä, että julkaisemattomat Cornellin kanssa äänitetyt kappaleet näkisivät päivänvalon.

Ilmeisesti kiista ei kuitenkaan ole sittenkään ohi. Rumpali Matt Cameron on paljastanut, että asiat eivät ole vielä selvinneet, vaikka Soundgarden ja Vicky Cornell julkaisivat huhtikuussa yhteisen lausunnon, jossa sanottiin, että joukko laulajan aikaisemmin julkaisemattomia kappaleita julkaistaisiin vihdoin.

”Meillä on yhä kiista kuolinpesän kanssa. Kaikki on tällä hetkellä jäissä. Tällä hetkellä ei näytä siltä, että se tapahtuisi ensi vuonna. Toivottavasti pian. En luovu toivosta”, Cameron kertoo tuoreessa The Vinyl Guide Podcastin haastattelussa.

Oikeustaistelu keskittyy seitsemään kappaleeseen, sillä Vicky Cornell väittää, että niitä ei ole nimenomaisesti tehty Soundgardenia varten. Bändi puolestaan väittää, että suurin osa materiaalista on peräisin sävellys- ja nauhoitussessioista vuodelta 2015.

Cornell kuoli vuonna 2017 ollessaan Soundgardenin kanssa kiertueella. Hän oli kuollessaan vain 52-vuotias.

Luetuimmat

Uusimmat