Soundin puolesta ei uskoisi, että albumi on äänitetty vuonna 2022 – arviossa The Rivenin toinen pitkäsoitto ”Peace And Conflict”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 20.12.2022

Ruotsalainen The Riven julkaisi marraskuun lopulla toisen pitkäsoittonsa. Hyvinkin ajankohtaisesti nimetty ”Peace And Conflict” kuljettaa kuulijan klassisen rockin uumeniin, josta löytyy niin stoner- kuin progressiivisen rockin vivahteita. Ajattoman kuuloisen äänimaiseman äärellä maailma tuntuu seisahtuvan hetkeksi.

Ensimmäiset ajatukseni ”Peace And Conflictista” olivat, että ”tämähän kuulostaa hieman Led Zeppelinille”. Tutustuttuani albumiin tarkemmin huomasin löytäväni kuitenkin enemmän yhtäläisyyksiä ruotsalaisen Lykantropin ja belgialaisen The Black Mirrorsin suuntiin – molemmat yhtyeet kun suosivat ulosannissaan niin klassisen rockin soundia kuin progressiiviselle rockille tyypillistä instrumentaalisuutta. Sellaisia tuntemuksia herättävät aluksi erityisesti niin albumin nimikkokappale, ”Sorceress Of The Sky” ja ”On Top Of Evil”, jotka ovat jouhevia ja pidemmällä kaavalla toteutettuja.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Ei The Riveniä voi silti suoraan verrata Lykantropiin tai The Black Mirrorsiin, sillä sen verran erilainen yhtyeen ulosanti on. ”Peace And Conflict” -albumin perusteella ruotsalaisyhtyeen soitto vaikuttaisi taittuvan niin ”On Time”- ja ”Fly Free” -kappaleiden kaltaisiin suoraviivaisiin poljentoihin kuin aiemmin viittaamiini ilmaviin sävellyksiin. Folk-vivahteitakin albumille on saatu ”La Puerta del Tiempon” kautta. Albumin loppupuolelta löytyvä ”Death” pölläyttää ilmoille vastaavasti vahvat stonerin katkut, mikä piristää hienosti.

Vajaan 40 minuutin kestoinen ”Peace And Conflict” pysyy hyvin kasassa, vaikka The Riven viekin kuulijaa eri suuntiin pitkin albumia. Erilaiset kappaleet palvelevat kokonaisuutta kuitenkin hyvin ja antavat ruotsalaisyhtyeen ulosannista monipuolisen käsityksen. Pitkäsoitosta huokuu ajattomuutta ja harmonisuutta, mikä tekee siitä kiehtovan. ”Peace And Conflictiin” kannattaa tutustua, mikäli lievästi progeileva perinteinen rock on sinun juttusi.

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/TheRivenMusic

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat