Sovellus auttaa Coldplayn faneja toimimaan vastuullisemmin

Kirjoittanut Niko Kuusela - 13.6.2023

Coldplayn tavoitteena on, että heidän Music of the Spheres -maailmankiertueestaan tulee kaikkien aikojen vastuullisin ja ympäristöystävällisin kiertue. Yhteistyössä maailman suurimman yritysohjelmistojen valmistajan SAP:n kanssa yhtye on kehittänyt sovelluksen, joka osallistaa ja rohkaisee keikkavieraita vastuullisempiin hiilineutraaleihin ratkaisuihin. Coldplay konsertoi Tanskassa ja Ruotsissa heinäkuussa.

Se, miten yleisö matkustaa konserttiin ja sieltä pois, määrittää illan sujumista, mutta lisäksi myös kokonaisuuden hiilijalanjälkeä. Yleisön käyttämät liikennevälineet ovat itse asiassa yksi suurimmista tekijöistä, jotka vaikuttavat artistien kiertueiden CO2-päästöihin.

Coldplay on asettanut Music of the Spheres -maailmankiertueensa tavoitteeksi tehdä siitä kaikkien aikojen vastuullisin ja ympäristöystävällisin kiertue. Yhtye pyrkii siihen lisäämällä vihreää teknologiaa, vähentämällä kokonaispäästöjä ja neuvomalla fanejaan vähentämään kollektiivisesti hiilijalanjälkeään 50 prosenttia verrattuna edelliseen A Head Full of Dreams -maailmankiertueeseen vuosina 2016–2017. Tähän mennessä yli 350 000 Coldplay-fania yli 150 maassa on ladannut sovelluksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sovelluksella vastuullisempi konserttikokemus

Yhteistyössä maailman suurimman yritysohjelmistojen valmistajan SAP:n kanssa Coldplay on lanseerannut #MusicOfTheSpheresWorldTour -sovelluksen. Sovelluksessa yhdistyvät interaktiivisuus sekä ominaisuudet, jotka auttavat tekemään ympäristöystävällisempiä päätöksiä matkalla konserttiin ja sieltä pois. Sovelluksessa on lisäksi eksklusiivisia videoita ja kuvia sekä yhtyeen omia ajatuksia kiertueelta. Se tarjoaa myös viihdettä pelien ja AR-aktiviteettien myötä.

Coldplay ja SAP ovat sitoutuneet vastuullisuuteen ja haluavat yhdessä tehdä maailmankiertueesta mahdollisimman ympäristöystävällisen. Teknologiamme ja ratkaisujemme avulla annamme organisaatioille ympäri maailmaa mahdollisuuden edistää vastuullisuutta”, sanoo SAP:n toimitusjohtaja Christian Klein.

Sovelluksen matkaosiossa yleisöä ohjataan valitsemaan kulkuvälineensä visualisointien avulla. Ne näyttävät eri matkustusvaihtoehtojen – auto, taksi, juna ja muu julkinen liikenne, pyörä, kävely tai lentokone – hiilidioksidipäästöt. Coldplay käyttää tätä dataa laskeakseen yleisön hiilijalanjäljen, jotta he voivat kompensoida ne myöhemmin. Kestäviä matkustusvaihtoehtoja valinneet konserttikävijät palkitaan alennuskoodeilla Coldplayn verkkokauppaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Viime vuosina olemme miettineet, miten voimme asettaa vastuullisuuden kiertueemme keskiöön, ja sovelluksella on suuri rooli tämän vision ja sitoumuksen toteuttamisessa. Olemme todella ylpeitä kumppanimme SAP:n kanssa luomastamme mukaansatempaavasta sovelluksesta, joka auttaa fanejamme valitsemaan kestävämpiä tapoja matkustaa konsertteihimme”, Coldplay sanoo.

Sokea fani teki sovelluksesta käytettävämmän

Kun SAP työskenteli sovelluksen saavutettavuuden parissa, eräs meksikolainen Coldplay-fani lähestyi tiimiä ja kertoi haasteistaan sokeana henkilönä.

”Olen ollut sokea syntymästäni lähtien, ja tarvitsen ruudunlukijoita jokapäiväisessä elämässäni. Haluan edistää sokeiden yhdenvertaisuutta ja mahdollisuuksia nauttia vuorovaikutteisesta sisällöstä. Siksi otin yhteyttä SAP:iin, jotta sovelluksesta tehtäisiin näkörajoitteisille käyttökelpoisempi”, kertoo nimettömänä pysyttelevä fani, joka on itse ääniteknikko.

Parantaakseen sovelluksen saavutettavuutta SAP Academy for Engineering työskenteli yhdessä sokean fanin ja kolmen sokean SAP:n työntekijän kanssa. Kehitystiimi paransi esimerkiksi näyttöpainikkeita ja kuvakuvauksia, jotta ruudunlukijat voisivat lukea ominaisuuksia ääneen ja antaa hyödyllisiä vinkkejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”SAP:lla uskomme, että monimuotoisuus edistää innovointia ja parempia kokemuksia työntekijöillemme, asiakkaillemme ja kumppaneillemme”, Klein jatkaa.

Coldplayn #MusicOfTheSpheresWorldTour-sovelluksen voi ladata iOS:lle ja Androidille ja siihen voi tutustua katsomalla alla olevan videon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat