Spiritraiserin uudella ”Glory”-singlellä mennään omien rajojen äärille

Kirjoittanut Niko Kuusela - 12.6.2021
(c) Pete Voutilainen

Äskettäin italialaisen Luminol Recordsin kanssa levytyssopimuksen solminut kotimainen Spiritraiser on julkaissut tänään ensimmäisen maistiaisen tulevalta albumiltaan. Psykedeelisen rockin, metallin, jazz-saksofonien ja konemusiikin maailmoja keskenään sekoittelevan yhtyeen ”Glory”-single on peruja vanhasta biisiaihiosta, joka laitettiin käytännössä kokonaan uusiksi.

””Glory” on hyvin vanhasta biisistä alkunsa saanut kappale, ajalta, jolloin bändissä oli toinen kokoonpano. Alkuperäisestä biisistä on jäänyt oikeastaan vain ajatus jäljelle, ja sieltä tähän on siirtynyt yksi jo toiseksi muuttunut riffi, jota emme halunneet hukata”, Spiritraiserin basisti Anssi Ruotanen kertoo.

Samoihin aikoihin bändi leikitteli Massive AttackinAngel”-coverilla, joka kuuluu myös biisin alun tunnelmassa, jossa viritytään samoin tein trip-hopin taajuuksille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

“Kertosäkeen laulumelodia taisi syntyä Juleksen ensimmäisessä läpilaulussa ja oli heti niin vahva, että kielsimme Julesta enää edes koittamasta muuta”, Ruotanen jatkaa.

Glory” kertoo siitä kun ihminen on tullut omien rajojensa äärille, jolloin oma itse ottaa kontrollin ja suojelee vahingolta tai vaaralta.”

”Päätyäkseen tähän tilanteeseen on jouduttu kokemaan äärimmäistä psyykkistä tai fyysistä kärsimystä. Esimerkiksi traumaattinen tilanne, joka pakottaa ihmisen turvautumaan itseensä ja kenties ensimmäistä kertaa löytämään sisäisen voimansa”, kertoo kappaleen sanoittanut laulaja Jules Näveri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Singleä koristaa myös kappaleeseen räätälöity kansitaide.

“Kannen taiteen on tehnyt lahjakas Rodrigo Serna, joka suunnitteli sen biisin sanojen perusteella. Kannen särkynyt nyrkkiveistos puhutteli meitä suuresti. Meille se kuvastaa väkivallan luovuttamista ja uhan väistymistä”, Näveri kertoo.

Glorysta” on julkaistu tänään myös tyylikäs lyriikkavideo.

“Idea oli tehdä vahva lyriikkavideo, joka tukee ideaa väkivallan väistymisestä taiteen ja kauneuden tieltä”, Näveri sanoo. “Tämä kauneus ottaa tilan haltuun ja lopulta murentaa nyrkin. Joskus luominen tarkoittaa negatiivisten tuntemusten kanavoimista ulos, aggression muuttamista kauneudeksi. Väkivallasta irti päästämistä.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy