Spirits Of Firen debyytti on traditionaalista heviä

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 24.4.2019

Niin sanotut superkokoonpanot ovat paistatelleet viime vuosina mediassa. Näistä mainittakoon ensimmäisinä mieleeni tulevat Prophets Of Rage ja Hollywood Vampires. Ruotsissa myös esimerkiksi Drömriket ja We Sell The Dead ovat olleet länsinaapurin omia superjoukkoja, joista jälkimmäisessä on ollut myös suomalaista verta.

Spirits Of Firen rivistössä on yhdysvaltalaisia muusikoita. Yhtyeestä löytyy mm. Tim ”Ripper” Owens, joka on vaikuttanut niin Judas Priestissä kuin Iced Earthissä, sekä Steve Giorgio, joka on tullut tunnetuksi Testamentin ja Deathin riveistä. Mark Zonderilla ja Chris Caffertylla on myös vakuuttavat taustansa muusikkoina. Levyn on tuottanut Roy Z Ramirez, joka on tuottanut esimerkiksi Bruce Dickinsonin ja Rob Halfordin albumeja.

Spirits Of Firen jäsenten vankka hevitausta heijastuu ja leikkaa läpi yhtyeen debyyttialbumin. ”Spirits Of Fire” on traditionaalista heviä, josta ei puutu pilviin asti kapuavia kirkuvia lauluosuuksia, power metalille tyypillistä eeppisyyttä eikä tarttuvia riffejä. Ja kuten arvata saattaa, Spirits Of Firen musiikki on hyvin kitaravetoista.

Kun ottaa huomioon, miten kovatasoisia muusikoita yhtye sisältää, ei Spirits Of Firen debyytti ole aivan niin järisyttävä kuin olisi voinut odottaa. Toisaalta albumi ei myöskään ole mikään pettymys. Levy etenee kuin junaraiteillaan kappaleesta toiseen. Muutamat kappaleet nostavat tunnelmaa hetkittäin korkeallekin, kuten ”Light Speed Marching”, ”Stand And Fight” ja ”Never To Return”. Myös progressiivisemmista vedoista päästään nauttimaan nimikkokappaleen, ”A Gamen” ja ”The Pathin” muodoissa.

Spirits Of Firen debyytti ei ole mikään tajunnanräjäyttävä eepos, mutta ei missään tapauksessa huonokaan. Levy on pikemminkin tasaisen vahva kokonaisuus, joka kestää uutterampaakin kuuntelua. ”Spirits Of Fire” on perinteikäs hevialbumi, joka jatkaa hevin traditioita onnistuneesti olematta kuitenkaan kulahtaneen oloinen.

7/10

Kappalelista:

 1. Light Speed Marching
 2. Temple Of The Soul
 3. All Comes Together
 4. Spirits Of Fire
 5. It’s Everywhere
 6. A Game
 7. Stand And Fight
 8. Meet Your End
 9. Never To Return
 10. The Path
 11. Alone In The Darkness

Spirits Of Fire Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen