Spiritual Beggars – Earth Blues

Spiritual Beggarsin 70-luvulle haikaileva taival jatkuu kahdeksannen albumin myötä. ”Earth Blues” pitää sisällään kaksitoista kappaletta, joissa rokataan vahvasti Led Zeppelinin ja Purplen hengessä; Julkaisusta vastaa InsideOut Music.

”Earth Blues” alkaa varsin reippaasti rokkaavalla ”Wise As A Serpent” -kappaleella, joka on erittäin kova rock-jyräys ja jättää varsin hyvät odotukset loppualbumia kohden. ”Turn The Tide” rauhoittaa hieman meininkiä, mutta hyvä groove jatkuu tälläkin raidalla. Spiritual Beggars on selkeästi siirtänyt stoner-vaihteen sivuun ja keskittyy tekemään enemmänkin klassisempaan rockiin ja heavyyn pohjautuvaa poljentaa. ”Sweet Magic Pain” ja ”Hello Sorrow” jatkavat albumia varsin keskinkertaisissa tunnelmissa. Kappaleissa on varsin rento 70-luvun meininki, mutta eivät ne varsinaisesti mitään tajunnan räjäyttäviä teoksia ole.

Albumin suurin ongelma on siinä, että siltä löytyy liikaa ns. keskitason kappaleita. Tasaisia vetoja, joista ei juuri jää mitään mieleen albumin päätyttyä. Toki albumi sisältää myös keskitasoa parempaa materiaalia, kuten albumin kaksi avausraitaa, ja hieman raskaammalta Zeppeliniltä soundaava ”One Man’s Curse” toimii sekin oikein hienosti. Uriah Heepin mieleen tuovalla urku-osiolla starttaava ”Kingmaker” on myös kappale, mitä kelpaa luukuttaa hieman kovemmallakin volyymillä.

”Earth Blues” ei kokonaisuutena ole yhtyeen kovimpia teoksia, mutta toimii paikoitellen ihan mutkattomasti. Muutamat liian tavanomaiset kappaleet kuitenkin pudottavat albumin kokonaistasoa sen verran, ettei tämänkään albumin kohdalla voida puhua vuoden rock-lätystä. Ehdottomasti kuitenkin katsastamisen arvoinen lätty niille, jotka ovat jääneet koukkuun 70-luvun sumuisen rokkaaviin soundeihin.

7/10

Kappalelista:

1.Wise As A Serpent
2.Turn The Tide
3.Sweet Magic Pain
4.Hello Sorrow
5.One Man’s Curse
6.Dreamer
7.Too Old To
8.Kingmaker
9.Road To Madness
10.Dead End Town
11.Freedom Song
12.Legends Collapse

http://www.spiritualbeggars.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua