Outo löytö lähteessä: Spiritus Mortis julkaisee uuden albumin ”The Great Seal” 6 vuoden tauon jälkeen

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 13.4.2022

Suomen vanhin doom metal -yhtye Spiritus Mortis on taittanut uraa jo 35 vuotta, mutta pitkäsoittoja yhtye on julkaissut säästellen: yhtyeen nimeä kantava debyyttialbumi näki päivänvalon vuonna 2004 ja tuorein, ylistetty albumi ”The Year Is One” julkaistiin sekin kuusi vuotta sitten vuonna 2016. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa, sillä bändin viides albumi ”The Great Seal” julkaistaan 16. syyskuuta 2022 Svart Recordsin kautta.

Paljon on vettä virrannut sitten vuoden 2016, ja yhtyeen kokoonpanossakin on tapahtunut muutoksia: Kahdella viimeisimmällä levyllä lauluvastuun hoitanut Sami Hynninen (Reverend Bizarre, Opium Warlords) on siirtynyt omien projektiensa pariin, ja tilalle on tullut jo muutaman vuoden livekokoonpanossa vaikuttanut Kimmo Perämäki. Myös rumpujen takaa löytyy uusi nimi: Markus Kuula on korvannut yhtyeessä liki 20 vuotta soittaneen Jarkko Seppälän.

Yhtye kertoo luottavansa uudella albumillaan perusvahvuuksiinsa: murjoviin kitaroihin ja raskastakin raskaamman metallin voimaan. Uusi laulaja Perämäki on tuonut biiseihin lisää monipuolisuutta laajalla äänialallaan. Yhtye kuvailee ”The Great Seal” -albumiaan lyhyesti ja kryptisesti:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Rituaalijoukkoitsemurha. Tuska, orgiat ja pelastus. Noita? Kastraatio. Itsemurhapommittaja. Maailmojen valloittaja. Outo löytö lähteessä. Polttoitsemurha.”

Esimakua mielenkiintoisen kuuloisesta kokonaisuudesta on kuunneltavissa ”Death’s Charioteer ” -kappaleen muodossa, biisille on julkaistu myös musiikkivideo:

https://www.facebook.com/spiritusmortis.official
https://spiritusmortis.com/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy