”Stadikan keikalta tuli rekkalastillinen hyvää palautetta”: Videohaastattelussa ”Sielun Kaltainen Tuote” -albuminsa lokakuussa julkaiseva Apulanta

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.9.2022

Apulanta julkaisee uuden studioalbumin perjantaina 14.10.2022. ”Sielun kaltainen tuote” -nimeä kantavaa pitkäsoittoa on äänitetty vuosina 2019–2022 pääosin yhtyeen tukikohdassa Apulandiassa, Lahdessa. Aiemmat levyltä irrotetut singlet, kuten ”Lokin päällä lokki” (yli 13 miljoonaa striimiä) ja ”60 uutta ongelmaa” ovat nauttineet suurta suosiota kuulijoiden keskuudessa ja uutta Apulanta-albumia on odotettu innolla. Tuottajan roolissa albumilla toimii bändille tärkeä studiovelho Jyrki Tuovinen. ”Sielun kaltainen tuote” julkaistaan digiformaatin lisäksi myös vinyylinä ja cd:nä.

””Sielun kaltaisen tuotteen” tekoprosessi alkoi jo ”Make nu metal great again” -EP:llä, joka on ikään kuin levyn esinäytös. Kun pandemia turahti päälle, ajateltiin käydä tosissaan levyn kimppuun. No, ensin toki rakennettiin oma studio Apulandiaan, joten ei se prosessi aivan salamana edennyt. Hauskaa oli kyllä! Mun fiilis on, että ”Sielun kaltainen tuote” on eniten yhdessä tehty levy, mitä me ollaan koskaan julkaistu ja se yhteys soi hienosti näissä biiseissä. Tykkään todella paljon tästä!” hehkuttaa Toni Wirtanen.

Tuntuu hienolta päästä julkaisemaan tämä levy, jota olemme väsänneet hartaasti ja pitkään. ”Lokin päällä lokki” aloitti bändissämme musiikillisen aikakauden, jonka huipentuma ”Sielun kaltainen tuote on”. Albumi on teemallisesti ehjin, mitä ollaan tähän mennessä julkaistu. Toni on ammentanut sen sävyt synkistä vesistä, mutta levyn soundia värittää tekemisen palo, lämpö ja ilo. Tätä albumia oli hienoa tehdä ja fiilis studiolla oli verrattavissa ysärin alkuvuosiin. Erityisen ylpeä olen nimenomaan siitä, että ”Sielun kaltainen tuote” kuulostaa äkkiseltään bändin toiselta tai kolmannelta levyltä. Ei kolmanneltatoista.” sanoo Sipe Santapukki.

Kaaoszine tapasi yhtyeen videohaastattelun merkeissä Kokkolan Venetsialaisissa 27. päivä elokuuta ja keskusteli tulevasta albumista sekä hiljattain soitetusta keikasta Olympia-stadionilla. Voit katsoa videohaastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Voit tilata Chaoszinen YouTube-kanavan tästä ja Kaaoszinen oman suomenkielisen kanavan, johon metallilaulajiin keskittyvä videosarja tullaan julkaisemaan, puolestaan tästä. Tilaamalla kanavat tuet sivustomme toimintaa, eikä kanavan tilaaminen maksa mitään.