Stam1na tähdittämään Turkuun siirtyvää Metallivuori-festivaalia: Festivaalin ensimmäiset esiintyjät julki

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 24.1.2023

Turussa ensi kesänä järjestettävä Metallivuori-festivaali julkisti esiintyjiä. Suomalaisen metallin kuningas Stam1na jyrää kesän ainoalla Turun keikallaan yhdessä viime vuonna kovasti ylistetyn Stoned Statuesin kanssa. Päälavalle on jo aikaisemmin kiinnitetty viime viikolla julkistetut skandinaavisen metallin messias Wolfheart sekä ikoninen Kiuas.

Turku Rock Academyn kanssa yhteistyötä tekevä festivaali julkisti jo aikaisemmin Turku Rock Academy lavalle nousevat tulevaisuuden tähdet AvAciA:n ja Without Warning:in sekä nyt nuorempaa voimaa, viime vuonnakin Metallivuoressa suosiota nauttineen BloodRedNailsin.

Kolmatta kertaa järjestettävässä Metallivuoressa puhaltavat myös uudet tuulet. Festivalia järjestävä taho on laajentanut omistuspohjaansa ja kasvattanut samalla tapahtumaorganisaatiota. Samoin tapahtumapaikka siirtyy Sieravuoresta Turkuun Uittamon kansanpuistoon.
Tapahtumaa järjestämässä ollut konkari Kim Grönlund kommentoi muutoksia seuraavasti:

”Metallivuori Sieravuoressa oli loistava tapahtuma, mutta tapahtumapaikka itsessään asetti tietyt rajat tekemiselle ja asiakaspotentiaalin kasvattamiseen. Viime vuodet ovat olleet myös erittäin haastavia taloudellisesti, joten usko suuremman markkina-alueen asiakaspotentiaaliin on kova. Tavoitteemme on pitää Metallivuorelle ominaiset positiiviset asiat mukana uuden tapahtumapaikan myötä ja tuoda myös samalla paljon lisäelementtejä uutena kaupunkifestivaalina Turussa. Järjestelyt etenevät tällä hetkellä hienosti, tiimi on saanut hyvän hengen päälle ja teemme uusia bändijulkistuksia viikoittain.”

Artistituottajana toimiva Iida-Sofia Saukkoriipi kertoo kesän kattauksesta seuraavaa:

”Artistikattaukseen on haluttu kotimaisia metallikansan suosikkeja, mutta myös tuoreita ja nousevia lupauksia sopivassa suhteessa. Metallivuoren linjassa ei haluttu ottaa liian tiukkaa, pelkän tietyn tyyppisen metallin kattausta, vaan on pyritty hiukan myös sekoittamaan pakkaa.”

Turun Uittamolle kerääntyy heinäkuussa 18 yhtyettä raskaamman musiikin saralta, mukaan lukien kakkoslavana toimiva Turku Rock Academy- lava. Saukkoriipi kertoo:

”Rock Academyn kanssa jatkuva yhteistyö on meille tärkeä osa festivaalia, sillä uusien kykyjen esiin nostaminen on raskaan musiikin kulttuurin jatkuvuuden kannalta tärkeää. Kokemus on arvokas paitsi bändeille, myös aiempien vuosien perusteella asiakkaat ovat pitäneet siitä, mitä TRA-lava on festivaalikokemukseen lisännyt.”

Ohjelman lisäyksiä tulee viikoittain tammi-helmikuun ajan.

Liput tapahtumaan myy https://www.ticketmaster.fi/artist/metallivuori-lippuja/1157333