Stam1nan kosketinsoittaja Emil Lähteenmäen johtama kollektiivi Carlotta Valdes julkaisee esikoissinglensä ”Alussa” huomenna

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 2.3.2022

Stam1na-yhtyeen kosketinsoittajana tunnetun Emil Lähteenmäen johtama, elokuvallista progea soittava kollektiivi Carlotta Valdes julkaisee esikoissinglensä ”Alussa” suoratoistona 4. maaliskuuta 2022. Singlejulkaisu on toukokuussa julkaistavan ”Praha” -albumin avausraita, ja se esittelee erinomaisesti kollektiivin musiikillista suuntaa: instrumentaalista, maalailevaa progressiivista musiikkia.

Kokoonpanossa vaikuttaa Lähteenmäen ohella monia tunnettuja nimiä kotimaisen raskaan musiikin, rockin ja fuusiojazzin maailmasta. Kitaristi Jere Haakana on tuttu useista huippuluokan jazz-bändeistä, kuten Mortality-yhtyeestä (Jazz-Emma-ehdokas 2020), ja basisti Onni Hamard on soittanut mm. Lassi Valtosen viimeisimmällä kahdella levyllä.

Tuleva ”Praha” -albumi kuljettaa kuulijansa läpi kiehtovien musiikillisten maalauksien ja muotokuvien, joista on löydettävissä vaikutteita niin pelimusiikista, raskaan rockin suuruuksilta kuin klassisen progeilmaisun keskeisiltä nimiltä kuten kanadalaiselta Rushilta ja kotimaisiselta XL:ltä. Musiikillisena liimana toimivat säveltäjä Lähteenmäen omaperäiset sävellykset ja koskettimilla luodut sähköiset harmoniat.

Carlotta Valdes:

Emil Lähteenmäki: kosketinsoittimet, sävellykset
Heikki Ala-Nikkola: kitara
Jere Haakana: kitara
Onni Hamard: basso
Teemu Tähkänen: rummut
Katri Antikainen: sello

Löydät yhtyeen sosiaalisesta mediasta:

Instagram: @portraitofcarlotta
Facebook: Carlotta Valdes (sivu), @portraitofcarlotta
Twitter: @portraitofCV
TikTok: @portraitofcarlotta

”Praha”-albumin voit ennakkotilata yhtyeen bandcamp-sivulta.