Star One – Victims Of The Modern Age

Arjen Antony Lucassen on todellinen erikoismies. Mies säveltää, laulaa ja sen lisäksi soittaa ties kuinka montaa eri soitinta ja tekee kaikki nuo vielä erittäin pätevästi. Miehen uralle mahtuu kaikennäköistä ja kuuloista musiikkia, elektronisesta musiikista rock-oopperoihin. Lucassen on kuitenkin varmaankin parhaiten tunnettu Ayreon yhtyeestään.

”Victims Of The Modern Age” on toinen Star One nimen alla julkaistu studiolevy. Yhtyeeltä on tullut myös yksi live levy. Jälleen kerran ensimmäisenä huomio kiinnittyy vokalistivalintoihin, Lucassenin levyillä kun tunnetusti laulaa yksi jos toinenkin metallimaailman kärkinimi. Tällä kertaa mukana on jälleen mielenkiintoisia nimiä, mm. Dan Swänö, Floor Jansen ja Russel Allen.

Reilun minuutin kestävän intron jälkeen lähtee käyntiin ”Digital Rain” nimeä kantava progemetalli helmi. Todella hienon kuuloinen kappale, jossa neljä vokalistia laulavat kuin yhdestä suusta. Soitto kulkee niin kuin tämän tason orkestereilla yleensäkin, virheettömästi. Seuraavana tulee kappale ”Earth That Was” joka on hieman raskaampi, mutta edelleen progeileva metallikappale. Syntikka vetoista, melodista, progressiivista ja erittäin hienon kuuloista musiikkia on Lucassen jälleen saanut tuotettua. Omasta mielestäni vuoden 2009, Guilt Machine nimen alla julkaistu ”On This Perfect Day” oli pienoinen pettymys, vaikka Lucassen itse pitikin projektia hänen sivuprojekteistaan mielekkäimpänä. Tällä levyllä ei kuitenkaan mennä kyseisen levyn melankolisen maalaaviin tunnelmiin, vaan enemmänkin Ayreonin tyylisiin, mahtipontisiin melodioihin perustuviin tunnelmiin. ”Victims Of The Modern Age” sisältää Lucassenin tyylille ominaisia perinteisen heavyn ja hard rockin suuntaan meneviä kappaleita, jo mainituin proge vaikuttein, mutta levyltä löytyy myös todella upea AOR henkinen kappale ”Cassandra Complex”, jossa yhdistyy loistavasti Joe Lynn Turnerin aikainen Rainbow ja kultavuosien tarttuvista kertosäkeistä tunnettu Journey. Tässä kappaleessa on kertosäkeistö, joka saa pinttyneimmänkin AOR ja hardrock fanin kusemaan hunajaa. Myös tässä, niinkuin muissakin kappaleissa vokalistit onnistuvat jälleen loistavasti. Lucassenilla tapa jakaa kappaleissaan lauletut osuudet vokalistien kesken on huomattu jo Ayreonin levyillä todella toimivaksi, mutta jälleen kerran on todettava että mies on nero paikallaan, hän kun on miettinyt jokaisen lauseenkin valmiiksi ja sitten päättänyt, kuka olisi sopivin vokalisti kyseiseen kohtaan. Miehellä on myös tapana saada levyilleen haluamansa artistit, niin muusikot kuin laulajatkin.

Tästä levystä on olemassa myös tuplalevy versio, valitettavasti omani on vain yhden cd:n versio. Varmasti lisää hienoja kappaleita toisellakin levyllä. Suosittelen kaikille joille putoaa niin melodinen heavy, hardrock, progressiivinen metalli tai ihan perinteinen AOR. Vielä kerran, hieno levy.

8/10

Kappalelista:

1.Down The Rabbit Hole
2.Digital Rain
3.Earth That Was
4.Victim Of The Modern Age
5.Human See, Human Do
6.24 Hours
7.Cassandra Complex
8.It’s Alive, She’s Alive, We’re Alive
9.It All Ends Here

http://www.arjenlucassen.com

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua