State of Emergency

Kirjoittanut Niko Kuusela - 7.6.2015

State of EmergencyKotimainen rockia soittava State of Emergency julkaisi 1. toukokuuta ”Freezing Nights and Rainy Days” -nimeä kantavan debyytti-EP:nsä. Kaaoszine päättikin ottaa julkaisun tiimoilta bändiin yhteyttä ja tiedustella yhtyeen taustoja ja kuulumisia tarkemmin. Voit lukea haastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Missä ja milloin yhtyeenne on perustettu?

Matti Sahla: Bändi on perustettu Pöytyällä. SoE:n alkuperäisjäsenistö on soitellut kimpassa jo kymmenisen vuotta. Nykyisellä kokoonpanolla ja aktiivisesti keikkailevana pumppu on ollut kasassa vuodesta 2012.

Miten luokittelisit musiikkinne ja uusimman julkaisunne?

Pasi Vuohijoki: Sanoisin, että musiikkimme on perinteitä kunnioittavaa hard rockia tuoreella otteella.

Mitkä yhtyeet ovat suurimpia vaikuttajianne?

Antti Sahla: Hanoi Rocks oli varmasti tärkein esikuva ainakin bändin alkuaikoina koko porukalle. Jätkät kuuntelevat musiikkia aika laidasta laitaan ja tuovat sitten kukin vaikutteita monesta suunnasta.

Kuka tekee ja miten syntyvät yhtyeenne kappaleet ja sanoitukset?

Antti: Matti ja Vuohijoki tekevät isoimman osan biiseistä. Treenikselle kappaleet tulevat yleensä melko hiomattomina; koko porukalla tehdään sitten lopulliset sovitukset.

Kuinka tärkeä osa sanoitukset ovat yhtyeelle? Halutaanko niillä vaikuttaa, ottaa kantaa vai onko niillä mitään merkitystä?

Matti: Sanoitukset ovat ainakin itselleni kohtalaisen tärkeitä. Itse rakennan usein biisit kulkemaan sanoitusten ja tarinan mukaan. Kuitenkaan mitään kantaa ottavia sanoituksia ei ole tehty, vaan biisit käsittelevät yleensä ihmissuhteita tai kertovat jonkin tarinan.

Miten yhtye on otettu keikoilla vastaan? Ikimuistoisin keikka tähän mennessä?

Antti: Bändi on otettu vastaan erittäin hyvin. EP:n julkkarikeikka Klubilla on ikimuistoisin. Lähelle pääsee myös puitteiltaan hieno Kotiteollisuuden lämppärikeikka Logomossa.
Matti: Ottaen huomioon, että bändi ei ole vielä hirveesti radoisoittoa saanut, meillä on keikoilla todella hyvin yleisöä. Esimerkiksi julkkarikeikalla 1.5. oli Turun Klubilla lähemmäs 300 katsojaa ja tunnelma katossa.

Missä näette yhtyeenne kymmenen vuoden päästä?

Pasi: Jos ei kymmenessä vuodessa ymmärretä laittaa pillejä pussiin ja kamoja myyntiin, niin toivottavasti Madison Square Gardenilla.
Matti: Kyllä hommassa on koko ajan ollu selkeästi nousujohdetta, ja toiminta kehittyy jatkuvasti ammattimaisempaan suuntaan. Mä sanoisin, että jos ei näillä hommilla kymmenen vuoden päästä leipää tienata, niin vähintään voita sen päälle.

Jos pääsisitte maailmankiertueelle kolmen bändin kanssa, keiden kanssa tuo kiertue tehtäisiin ja minne haluaisitte soittamaan?

Antti: Motörhead, Guns n’ Roses alkuperäisellä kokoonpanolla ja Rolling Stones. Madison Square Garden vois olla ihan jees.
Pasi: Led Zeppelin, Pantera ja The Beatles. Venäjän Punaisella torilla vallankumousjuhlissa.

Jos järjestäisitte oman festarin ja saisitte valita kolmelle päivälle pääesiintyjän, mitä yhtyeitä ottaisitte omalle festarillenne ja miksi?

Pasi: Cheek, Elastinen ja Paula Koivuniemi. Tienattaisiin ainakin kunnolla!

Miksi ihmisten pitäisi olla kiinnostuneita juuri teistä?

Matti: Jos kunnon hard rock -meininki iskee ja energiset live-keikat ovat mieleen, kannattaa tulla keikoille tai käydä esim. Youtubesta tai Spotifystä musaa kuuntelemassa. State of Emergency on kovalla vauhdilla nousemassa, ja meistä takuuvarmasti kuullaan vielä.

State of Emergency Facebookissa