Status Abnormis – Damage Control

Industrial-vaikutteista ”semimelodista” death metallia soittava Status Abnormis pitää päämajaansa Ylivieskassa ja on ollut kasassa reilun vuoden. Bändin isoimmat vaikutteet löytyvät Strapping Young Ladin, Fear Factoryn ja Mnemicin suunnalta.

”Damage Control” on bändin uutukainen ep, joka on täysin bändin omilla vehkeillä nauhoitettu. Ep sisältää viisi psykedeelistä biisiä, joista kyllä kuulee Strapping Young Ladin vaikutteet. Kappaleet ovat raskaita, äkäisesti soitettuja ja täynnä industrial metallin kikkoja. Progressiivisia elementtejä on myös mukana paljon, joten ep ei ole ”heikkohermoisille” sopivaa materiaalia.

Status Abnormis on kuin turboahdettua Black Light Disicplineä, ja meno on varsin jykevää. Jätkien kotistudiosoundit ovat varsin laadukkaat, eivätkä kappaleet pahemmin puuroudu, vaikka biiseissä on todella paljon ”juttuja päällekkäin”. Industrial-osuudet soivat sopivan konemaisesti, ja äkäinen vokalistin hoitaa pestinsä hyvin. Puhtaiden lauluosuuksien aikana Black Light Dicipline -fiilikset ovat isoimmillaan, mutta eivät häiritsevästi.

Tässä on vallan mukavan kuuloinen ep, ja toivottavasti bändi saa musiikkiaan isomman yleisön kuultavaksi.

8/10

Kappalelista:

01. Delineation
02. Not Human Enough
03. The Network
04. Landing
05. Damage Control

http://soundcloud.com/status-abnormis/

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua