Stealing Axion – Moments

Kohtalaisen tuore tulokas progressiivisen metallin saralla, Stealing Axion, pistää pihalle debyyttialbuminsa nimeltään ”Moments”. Vuonna 2009 perustettu yhtye on julkaissut aikaisemmin yhden omakustanne-EP:n. Tämän albumin julkaisee InsideOut music.

Homma lähtee käyntiin ”Mirage Of Hope” -nimisellä kappaleella. Tämä kappale ei vielä hirveästi innostusta nostattanut; kappale on lähinnä hieman normaalia progeilevampaa, metalcore-tyylistä perusjunttausta. Seuraavana tulee ”Solar”-niminen kappale, jossa alkaa olla jo hieman enemmän tekemisen meininkiä. Kappale aaltoilee hienosti rauhallisemmasta fiilistelystä raskaampaan riffittelyyn. Hienoja melodioita löytyy, ja soittopuoli on erittäin hyvin hallussa. Jatkoa seuraa kappaleen ”Everything Or Nothing” myötä. Täytyy antaa tunnustusta yhtyeen kahdelle kitaristille ja basistille, jotka kolmestaan jakavat vokaaliosuudet keskenään – erittäin hyvin hiottuja laulumelodioita. Kerrankin edessä on tämän tyylisuunnan yhtye, jossa nuo puhtaat laulut eivät kuulosta täysin munattomilta vikinöiltä. Myös raskaammissa osissa käytetyt murinavokaalit toimivat mainiosti.

”47 Days Later” jyrääkin sitten jo todella vahvasti. Stealing Axion tuo mieleen hetkittäin The Ocean-yhtyeen, ja varsinkin erittäin kovatasoisen ”Anthropocentric”-albumin. Viime aikoina olen liiankin usein törmännyt tämän tyylisuunnan edustajien albumeihin, jotka rupeavat loppua kohden kuulostamaan jo pakkopullalta, mutta ”Moments” on albumi, joka vain paranee koko ajan levyn edetessä.

Albumilta löytyy hienoja helmiä, kuten ”The Unwanted Gift”, ja teknistä osaamista esittelevä ”Collapse”. Isoimman huomion vetää kuitenkin levyn päättävät ”Moments part 1 & 2”. Nämä kaksi kappaletta kellottavat yhdessä reilut 22 minuuttia mutta jaksavat pitää kuulijan mielenkiintoa yllä koko tuon ajan. Aivan järjettömän hienoja melodioita, väliin hieman tylympää tulkintaa ja taas vähän fiilistelyä soolon muodossa. Kuulostaa varmaan tutulta, ja totta onkin, että onhan näitä tehty ennenkin, harvoin vain näin hyvin ja mielenkiintoisesti kuin Stealing Axion. Ehdottomasti oman genrensä kovimpia levyjä, ei pelkästään tänä vuonna vaan pitkään aikaan.

8/10

 

Kappalelista:

1.Mirage Of Hope
2.Solar
3.Everything Or Nothing
4.47 Days Later
5.The Unwanted Gift
6.Eventide
7.Collapse
8.It’s Too Late Now
9.Sleepless
10.Moments Part 1
11.Moments Part 2

https://www.facebook.com/stealingaxion?sk=info

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua