Steel Panther Live 21.10.2012 @ The Circus

Seitsemän kuukautta sitten tuli nähtyä huikea show Nosturissa Steel Pantherin jampoilta loppuunmyydylle talolle. Hollywoodin herrat päättivät tulla uudestaan pistäytymään Suomen kamaralle kiertueensa aikana ja nyt esiintymispaikaksi oli valittu The Circus Helsingissä, joka oli itselleni vielä keikkapaikkana uusi. Los Angelesista kotoisin oleva glam metal -yhtye Steel Panther ei tällä kertaa ollut myynyt taloa täyteen – saattaa johtua siitä että edellinen vierailu oli vasta vähän aikaa sitten, tai tapahtumapaikassa oli enemmän tilaa – mutta kyllä uteliaita katsojia oli silti päässyt paikan päälle runsaasti, synkän sateisesta kelistä ja sunnuntaista huolimatta. Nyt piti vain selvittää, että millaisen shown saavat tällä kertaa aikaiseksi ja eroaako se edellisestä millään tavoin. Lets find out.

Ensin kuitenkin hieman lämmittelijäbändistä: tähän tehtävään oli valittu kanadalainen, Calgarysta tuleva ja heavy metallia soittava Kobra And The Lotus, jonka yksi puolestapuhujista on KISS:n legendaarinen Gene Simmons. Itse vähän oudoksuin tätä valintaa yhtyeen lievästi doomahtavan tunnelmansa takia, mutta tarkoituksena kai oli yrittää houkutella monipuolista yleisöä paikalle. Naislaulaja Kobra Paigen ääni jylisi, voisin jopa sanoa komeasti, läpi tilan, mutta vaikka kuinka yhtye kovensi panoksiaan kappale kappaleelta, niin kuitenkin yleisö pysyi melko vaisuna.

Haettiin ystävän kanssa muutamat Coronat tässä välissä, ennen kuin pääesiintyjä  aloittaa ja hieman pettyneenä katsoin kun baarityttö kaatoi juoman lasiin ja nakkasi limeviipaleen sinne lillumaan. Eli sitä ei ainakaan tarvitse enää kyseisen paikan keikkatapahtumissa tilata, haluan Coronani pullossa ja ilman limeä kiitos.

Steel Panther aloitti aika lailla hyvissä ajoin eikä antanut yleisön odotuttaa itseään, mikä on hyvä asia mielestäni. Aloituskappaleena oli kuitenkin sama kuin viimeksi, eli ensin intro ”In The Future”, jonka jälkeen oikein menevä ”Supersonic Sex Machine”. Tällä kertaa mentiin kyllä aika lailla saman kaavan mukaan, kuten edellisellä kerralla. Samat maneerit ja samat läpät, ja vaikka show on oikeasti hyvä ja hauska, niin toisella kertaa ei saanut revittyä allekirjoittaneelta kuin muutaman hymähdyksen. Muuhun yleisöön kyllä upposi hyvin ja keikan aikana selvisikin, että puolet porukasta olivat ensimmäistä kertaa yhtyettä katsomassa livenä.

Michael Starr osaa hommansa hyvin ja hauskuttaa yleisöä seksistisillä heitoilla yhdessä kitaristi Satchelin ja basisti Lexxin  Foxxin kanssa. Rumpali Stix oli asetettu setteineen korkealle korokkeelle ja näkyi oikein hyvin joka suunnasta katsottuna. Välispiikeissä kosiskeltiin yleisöä laidasta laitaan ja etenkin naispuoleiset katsojat saivat paljon huomiota. Taisi siellä muutamat paljaat rinnatkin vilahtaa vähän väliä. Keskellä settilistaa oli taas Satchelin oma kitaraperformanssi, jossa esitti covereita eri bändeiltä mm. Iron Maidenilta. Keikan loppuvaiheessa yleisön joukosta oli pyydetty kauniimpaa sukupuolta lavalle fiilistelemään yhtyeen jäsenten kanssa ja muutaman kappaleen ajan saivatkin siellä keikutella kaikkien iloksi. Encoreakin saatiin, jonka jälkeen yhtye hyvästeli yleisön ja sukelsi takahuoneeseen. Illan aikana tuli kuultua kyllä kaikki hitit ”Asian Hookerista” ”Death To All But Metaliin”, mutta ”Weenie Ridea” ei tällä kertaa tullut.

Olihan tämä nyt hyvä keikka, sitä ei voi kieltää. Kaikki on organisoitu bändin esityksen puolesta siistiksi, ellei jopa turhan siistiksi. Toisella kertaa nähtynä vitsit olivat jo vähän kuluneet, eivätkä jaksaneet kovin paljon innostaa, mutta showpuoli oli kunnossa. Jos tulevat vielä Suomeen esiintymään ja päätän mennä katsomaan, niin toivonkin että ovat hieman muuttaneet shown rakennetta. Tai sitten olen vain jo kasvanut tämän bändin ohi. Glitteribandanaa, roisia läpänheittoa, naisia, rintoja ja spandexeja, sitä tämä bändi on. Jos arvosanan tälle keikalle antaisin, niin se olisi 7½.

www.steelpantherrocks.com

http://www.kobraandthelotus.com/

Settilista:

01.In The Future / Supersonic Sex Machine

02. Tomorrow Night

03. Fat Girl (Thar She Blows)

04. Asian Hooker

05. Just Like Tiger Woods

06. Let Me Cum In

-Satchelin kitarasoolo

07. If You Really, Really Love Me

08. Turn Out The Lights

09. The Shocker

10. It Won’t Suck Itself

11. Girl From Oklahoma (akustinen)

12. Party All Day (Fuck All Night)

13. Death To All But Metal

Encore:

– Community Property

– Eyes Of A Panther

– 17 Girls In A Row

Kirjoittanut: Teresa Liljeberg

Kuvat: Rachel Pappila os. Roth