Steel Panther soitti kolme kyseenalaista keikkaa maskittomalle yleisölle Floridassa

Kirjoittanut Joonas Arppe - 22.12.2020
Steel Pantherin perjantai-illan yleisö St. Petersburgissa

Näyttäisi siltä, että Covid-19 on poistunut Floridasta – ainakin Steel Pantherin mielestä. Yhtye soitti Floridassa kolme täyteen pakattua keikkaa tartunta- ja kuolemantapausennätyksiä edelleen rikkovasta viruksesta huolimatta. Vaikka Orlandossa, Fort Myersissa ja St. Petersburgissa järjestettyjä keikkoja mainostettiin turvallisina ja terveysviranomaisen ohjeistuksen mukaisina, konserttitaltioinnit paljastavat yleisön pakkaantuneen keikoille suurissa määrin ja maskeitta. Ainakin Orlandon Ace Cafessa järjestetty keikka tarjosi ovellaan kaikille osallistujille maskin, mutta kovinkaan monen kasvoilla sitä ei keikalta otetuissa kuvissa nähdä:

Eturivistä kuvattu video näyttää ihmisten pakkaantuneen tiiviisti yhteen ilman maskeja.

Tilanne ei ollut seuraavana iltana St. Petersburgin Jannus Live -venuella kovinkaan paljon parempi; keikalta julkaistut kuvat ja videot näyttävät bändin soittamassa Judas Priestin ”You Got Another Thing Comingia” showpainija Chris Jerichon kanssa maskittomalle ja tiiviisti yhteen pakkautuneelle yleisölle:

Myös St. Petersburgin keikalla oli voimassa maskivaatimus, jota Jannus Live ilmoitti vahtivansa todella tarkasti. Satiirisesta ulosannistaan tunnettu Steel Panther on keikkojen myötä vaarassa viedä epäkorrektin viestinsä askeleen liian pitkälle, sillä Floridassa virus tappaa edelleen lähes sata amerikkalaista päivässä. Ainakin kovaksi faniksi esittäytyvä podcast-juontaja Jeremy White on aikeissa pestä kätensä yhtyeestä: