Steel Pantherin laulaja Michael Starr radiohaastattelussa: ”Emme kirjoita korona-ajasta ja karanteenista – meidän musiikkimme tarjoaa hyvää mieltä ja luo hauskan pakopaikan”

, kuva: Eevamaija Virtanen

Yhdysvaltalaisen glam metal -yhtye Steel Pantherin laulaja Michael Starr kertoi Anne Ericksonin radiohaastattelussa bändin kuulumisista. Haastattelussa Starr kertoo Steel Pantherin tulevasta drive-in-konsertista, uudesta musiikista ja Quiet Riotin rumpali Frankie Banalin kuolemasta.

Rennon keskustelun pääsee kuuntelemaan uutisen lopusta. Haastattelija Erickson kertoo aluksi bändin ja radio-ohjelmansa taustaa, ja Michael Starr saapuu linjoille kohdassa 8:48.

Michael Starr kertoo lähetyksessä, että koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi hänen on pakko päästä tekemään asioita ja pysyä aktiivisena mielenterveytensä säilyttämiseksi. Keikkojen puutteen lisäksi Starria harmittaa se, ettei hän koronan vuoksi näe bändikavereitaan. Koskaan aiemmin he eivät ole olleet näin pitkään erillään toisistaan. Toki he keskustelevat aktiivisesti verkossa ja puhelimessa, mutta Starr ikävöi jo kavereitaan.

Tekemättömyyden ahdistus sai Steel Pantherin suunnittelemaan drive-in-konserttia. Yhtye aikoo nauhoittaa drive-in-esityksensä, sillä tulevaisuudessa vastaavaa ei välttämättä toteudu uudelleen, ainakaan samalla tunnelmalla. Bändi onkin pohtinut kaikkia mahdollisia erilaisia keinoja, kuinka tehdä työtään.

Steel Panther on toteuttanut livestriimejä kesän aikana, ja Starr koki ne hauskoiksi hetkiksi.

”Niitä voimme tehdä jatkossakin. Olemme tehneet kaksi striimiä, ja yritämme saada siitä viikoittaisen jutun. Auttaa, kun saamme olla tekemisissä fanien kanssa ja muistuttaa heitä, että olemme täällä. Emme poistu minnekään, emmekä lopeta soittamista, vaikkemme voikaan tehdä keikkoja. Nyt käytämme aikaa siihen, että olemme parempia, ja aiomme vetää kunnon show’n, kunhan palaamme lavoille.”

Laulaja kertoo myös kuinka joutuu pitämään kuntoaan yllä treenaamalla enemmän. Normaalisti energisten keikkojen aikana he liikkuvat niin paljon, että kunto pysyy hyvänä.

Haastattelija Erickson kysyi Starrin ajatuksia myös rumpali Frankie Banalin kuolemasta. Starr sanoi tunteneensa Banalin ammattitasolla. He ovat kiertäneet Quiet Riotin kanssa, joten Frankie Banalin kuolema suretti häntä paljon.

Steel Pantherin tulevasta musiikista Starr paljasti, että kitaristi Satchel on aloitellut uuden musiikin kirjoittamista. Starr lupaa samaan hengenvetoon, ettei bändi kirjoita korona-ajasta eikä siitä, miten kurjaa on olla karanteenissa.

”Meidän musiikkimme tarkoituksena on tarjota hyvää mieltä ja luoda hauska pakopaikka. Unohda todellisuus ja pidä hauskaa. Toivomme, että voimme nauhoittaa uutta musiikkia mahdollisimman pian. En anna tarkkaa aikataulua, mutta se tapahtuu heti, kun pääsemme studioon, mikä ei ole helppoa. Mahdollisesti ensi vuoden aikana. Saamme nauhoitukset tehtyä todennäköisesti nopeammin kuin normaalissa tilanteessa.”

Kuuntele Starrin haastattelu alta.

Kommentoi julkaisua