Steelfest julkisti kaikki 41 vahvistunutta esiintyjää toukokuulle

Kirjoittanut Toimitus - 19.1.2022

Toukokuun 12-15. päivä Hyvinkään Villatehtaalla järjestettävä äärimetallifestivaali Steelfest Open Air on julkistanut kaikki festivaaliin tähän mennessä vahvistuneet yhtyeet. Maamme rajojen ulkopuolelta Steelfestiin saapuu yhdysvaltalainen pakanallinen Maquahuitl, brasilialainen black/death-akti Beelzeebubth, joka maistuu varmasti esimerkiksi Sarcófagoa diggaileville. Saksalainen Sarkrista sai kylmät väreet kroppaan edellisillä Suomen-keikoillaan, joten tätä satanistista julkistusta ei kannata missata. Maanmiehensä Nargaroth on nähty Steelfesteillä ennenkin, ja uusinta saadaan tänä keväänä. Ranskasta Hyvinkäälle saadaan Cénotaphe. Portugalilaista Corpus Christiitä ei Suomessa turhan usein ole nähty, vaikka bändillä on jo kilometrejä takanaan melkoinen määrä, mutta keväällä tähänkin tulee korjausliike Steelfestin taholta. Monikansallisen Doedsvarngrin soittajien cv:t ovat kilometrin mittaiset, joten eipä ole heikko esitys tämäkään. Ja kun bändin vokaaleista vastaa Anders O. Hansen (myös esim. Nordjevel), on luvassa varmasti mahtava live-kokemus. Serbialainen The Stone on operoinut jo viime vuosituhannelta lähtien, ja nyt sekin saadaan Hyvinkäälle nähtäväksi. Varsinainen pitkän linjan kulkija on myös Kolumbiasta saapuva, vajaa kymmenen vuotta sitten uudelleen aktivoitunut Blasfemia, jonka black/thrash tuskin jättää kuulijoitaan kylmäksi. Eksoottista black metalia Japanista tarjoilee puolestaan eräänlaista kulttisuosiota nauttiva Sigh, joka sekään ei ole uusi tekijä skenessä.

Voit katsoa kaikki 41 festivaaliin vahvistunutta esiintyjää tästä:

INQUISITION (COL/US)
NOKTURNAL MORTUM (UKR)
SIGH (JAP)
DESTRÖYER 666 (AUS)
NIFELHEIM (SWE)
TAAKE (NOR)
PROFANATICA (USA)
BLASFEMIA (COL)
DENIAL OF GOD (DNK)
SATANIC WARMASTER (FIN)
CADAVER (NOR)
AKITSA (CAN)
NARGAROTH (GER)
HORNA (FIN)
ANTIMATERIA (FIN)
SARGEIST (FIN)
ALFAHANNE (SWE)
GRAVELAND (POL)
WARMOON LORD (FIN)
BEELZEEBUBTH (BRA)
BORGNE (SUI)
INFERNAL WAR (POL)
OSCULUM INFAME (FRA)
TOTENWACHE (GER)
WHITE DEATH (FIN)
MORGAL (FIN)
MALIGNAMENT (FIN)
SARKRISTA (GER)
MAQUAHUITL (USA)
AEGRUS (FIN)
DOEDSVANGR (NOR/FIN/FRA)
CÉNOTAPHE (FRA)
THE STONE (SRB)
CORPUS CHRISTII (POR)
KALMANKANTAJA (FIN)
FAUSTIAN PACT (FIN)
BLOOD CHALICE (FIN)
CHAMBER OF UNLIGHT (FIN)
COMMANDER AGARES (FIN)
HELLBOOZER UNION (FIN)
AZAZEL (FIN)

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Lisää bändijulkistuksia festarille on tulossa vielä myöhemmin.

Sunnuntaina Steelfest järjestää myös varsin oivan viimeisen festaripäivän aloituksen otsikolla ”Bbq, booze, beer and madness”. Luvassa on kunnon barbeque-bileet festarialueen sisälavan tiloissa. Tässäpä hieno tapa kuivatella kolmen festaripäivän hikeä karonkkatyyliin ennen päivän bändejä. Lippuja riittää 300 ensimmäiselle.

https://steelfest.fi/steelfest-2021/ 
https://www.facebook.com/steelfestopenair