Satanic Warmaster - Steelfest2018

Steelfestin 10-vuotisia juhlitaan toukokuussa neljä päivää

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 27.4.2022

Hyvinkään Steelfesti juhlistaa toukokuussa 10-vuotista taivaltaan Suomen festarikartalla. Tämän kunniaksi festaria vietetään neljän päivän ajan 12. – 15.5.2022, ja lavoille nousee monia äärimetalliin kallellaan olevia bändejä. Neljä päivää! Tänä aikana ehtii nähdä jo melkoisen määrän loistavia bändejä. Tässäpä muutamia nostoja Steelfestin ohjelmistosta.

Luonnollisesti Hyvinkäällä nähdään iso kourallinen suomalaisia yhtyeitä. Torstaina Commander Agares heittää Steelfesteillä debyyttikeikkansa. Tämä yhden miehen bändi on julkaisemassa toukokuussa splitin puolalaisen Gravelandin kanssa, joka sekin nähdään Hyvinkäällä. Toinen ensimmäisen päivän mielenkiintoinen keikka on helsinkiläisen Tenebraen esiintyminen – onhan bändi kuitenkin ollut haudassa jo useammankin tovin. Perjantaina kotimaisista esiintymisistä ehdotonta eliittiä on Satanic Warmaster, joka juuri julkaisi uuden sinkkubiisin. Lisäksi sunnuntain bbq-partyihin on lupailtu bändin tulevan levyn ennakkokuuntelua.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Perjantai on myös hyvä todiste siitä, kuinka hienoa metallia Suomessa tehdään. Lauteille nousee niin Sargeist, Horna, White Death, Faustian Pact kuin Warmoon Lordkin. Steelfest-lauantaina kotimaan bändeistämme on mahdollista nähdä aina yhtä vauhdikas Morgal ja uudempi tulokas The Mist from the Mountains, jonka riveistä löytyy monista eri bändeistä tuttuja tyyppejä. Festarin päätöspäivänä puolestaan kuullaan luonnonmystiikkaa huokuvaa Kalmankantajaa, räyhäkästä Blood Chalicea ja takuulla loistavaa tunnelmaa keikallaan luovaa Antimateriaa. Steelfestin kotimaisista bändeistä odotan itse erityisesti torstaista Malignamentin keikkaa. Bändin viime vuonna julkaistu ensilevy on niin tiukka kokonaisuus, ettei tämä voi livenäkään olla huono, eihän!

Tämän vuoden Steelfestissä myös Amerikan manner on hyvin edustettuna esiintyjäkaartissa. Hyvinkäälle saapuu myös tietynlaista kulttistatusta nautiskelevat Mobosidad, kolumbialainen Blasfemia ja brasilialainen Beelzeebubth. Kanadasta puolestaan Steelfestiin saapuu erittäin mielenkiintoinen Akitsa, jonka alkukantaista meininkiä on aivan pakko mennä seuraamaan perjantaina. Inquisition on varmasti kaikille tuttu tuolta suunnasta tuleva nimi, ja keikalta voitanee odottaa tälläkin kertaa hienoja fiboja. Lauantaina aion ainakin itse suunnistaa Inquisitionin esiintymistä todistamaan.

Naapurimaitamme kaukaisempia Steelfestin tulijoita ovat myös japanilainen Sigh, jonka avant garde metal on saanut osakseen paljon kannattajia. Sigh varmasti tulee jakamaan mielipiteitä Steelfestissä – kannattaakin siis mennä itse katsastamaan, millaisia tuntemuksia se aiheuttaa. Australialainen Deströyer 666 on tuttu Suomen kävijä, ja onkin hienoa kuulla sitä tällä kertaa Steelfesteillä. Bändin black/thrash on varsinaista korvakarkkia, eivätkä yhtyeen keikat yleensä ole jättäneet kylmäksi.

Steelfestin kattaukseen kuuluu tänäkin vuonna loistava rypäs Euroopan rajojen sisäpuolista äärimetallia. Ranskan edustus on tänä vuonna vahva: festarilla kuullaan Cénotaphe, Osculum Infame, The Order Of Apollyon sekä viimeisimpänä ymmärrettävistä syistä peruuntuneen ukrainalaisen Nokturnal Mortumin tilalle buukattu A.M.S.G. Puolalaista ulosantia edustavat tänä vuonna torstaina jo mainittu loistava Graveland sekä lauantaina tiukkaakin tiukempi Infernal War. Vähintäänkin mielenkiintoisia Steelfestin bändejä ovat myös portugalilainen Corpus Christii, joka julkaisee uuden levynsäkin toukokuussa, sekä italialainen Mortuary Drape, jonka keikka saattaa ajaa jonkinlaiseen hurmostilaan.

Denial of Godin edellinen Steelfest-keikka oli mitä hienoin kokemus, ja samanlaista uskaltaa odottaa tälläkin kertaa. Tämä on ehdottomasti yksi perjantain kohokohta ainakin itselleni! Sunnuntaina puolestaan laitetaan rokaten ruotsalaisen Alfahannen tahtiin. Luvassa lienee taas tulta ja vauhtia. Ja sitten on vielä Taake! Bändi nähtiin kymmenen vuotta sitten ensimmäisillä Steelfesteillä, ja nyt Taake tekee paluun Hyvinkäälle. Toivotaan, että rundin loppupuolella keikkakunto on vielä kova.

Viimeisenä festaripäivänä sunnuntaina on erikoisuutena aamupäivän BBQ-partyt. Luvassa on bbq-bileet grilliruuan, sahdin ja varmasti myös hyvän musiikin kera. Satanic Warmasterin uutta tuotantoa on ainakin luvassa, ja mikäs sen mukavampaa! Lippuja näihin kovemman luokan grillibileisiin myydään vain 300, joten kannattaa suunnata pikaisesti lippukaupoille, jos tämä tilaisuus ennen päivän bändejä kiinnostaa.

Sunnuntaina on tarjolla myös Steel & Fire festival, jossa yleisö voi seurata suomalaisten metalliseppien työtä ja myös ostaa heiltä takuulla uniikkeja tuotteita. Pelottaa jo, millainen määrä romua omasta kassista löytyy tämän jälkeen!

Liput festarille ovat liikkuneet hyvin, joten jos haluat kokea festarin 10-vuotispippalot, kannattaa lippu hankkia heti. Voi melkein luvata, että tuskin tulet pettymään.

Steelfest Facebookissa

Steelfest Sunday Bacchanal 

Steel and Fire Festival

Liput Steelfestiin

Luetuimmat

Uusimmat