Steve Albini haastoi Nirvanan 100 000 dollarin biljardipeliin

Tuottaja kertoi Kerrangin haastattelussa olleensa valmis lyömään pöytään koko Nirvanan ”In Utero” -albumista saamansa palkan, mikäli joku bändin jäsenistä olisi ollut tarpeeksi rohkea haastamaan tämän biljardissa. Yönä ennen äänitysten alkamista Albini ehdotti jättävänsä 100 000 dollarin studiolaskunsa lähettämättä, mikäli bändi voittaisi pelin. Jos Albini voittaisi,  maksaisi tämän palkan tuplana.

Yksikään Nirvanan jäsenistä ei suostunut Albinin tupla-tai-kuittimaiseen vedonlyöntiin. Rumpali Dave Grohl kommentoi asiaa myöhemmin:

”Ihmisellä, jolla on munaa laittaa niin paljon rahaa likoon, on oltava uskomattomat taidot, joten kaikki kieltäytyivät. Sitä paitsi hänellä oli oma keppi. Emme halunneet vittuilla sellaiselle jätkälle.”

Albini valotti uhkapelinsä taustoja kertomalla, että lähes jokainen tämän kanssa työskennellyt yhtye on saanut eteensä saman haasteen:

”Tein sitä kaikkien bändien kanssa, eikä kukaan koskaan tarttunut tilaisuuteen. En ole mikään biljardihai, mutta minulla on ihan samat mahdollisuudet voittaa reilu peli kuin kellä tahansa. Loppujen lopuksi elämäni ei olisi muuttunut paljon, tein sitten sessarit ilmaiseksi tai tuplahintaan. Mutta Nirvana kai oli vaan vähän laskelmoivampi kuin minä.”

Kommentoi julkaisua