Steve ‘n’ Seagulls julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta albumiltaan: kuuntele bändin tulkinta Kansasin ”Carry On Wayward Son” -kappaleesta

Steve ‘n’ Seagulls julkaisi oman versionsa KansasinCarry On Wayward Son” -kappaleesta tänään 12. elokuuta. Yhtye kertoo biisivalinnastaan seuraavaa:

Kansasin ’Leftoverture’-levyn kappale ’Carry On Wayward Son’ on todellinen klassikko. Kappaleen riffien monipuolisuus ja hienot harmoniat kiehtoivat meitä jo edellisen levyn esituotantovaiheessa. Mutta aika ei silloin ollut vielä kypsä. Kappale on osalle meistä hyvin tuttu jo nuoruudesta ja on uskomattomalla tavalla kestänyt aikaa jo lähes viisikymmentä vuotta. ’Carry On Wayward Son on tavallaan musiikillinen muotokuva 70-luvun musiikin kokeilullisuudesta ja suureellisuudesta. Työstimme versiota tuottaja Timo Kämäräsen kanssa ja halusimme säilyttää kappaleen tunnistettavat osiot, mutta myös antaa sille oman leimamme. Halusimme kunnioittaa alkuperäisen bändin ja kappaleen luonnetta myös monipuolisella soitinnuksella. ’Carry On Wayward Son’ on kunnianosoituksemme Kansas-yhtyeelle ja myös yksi uuden levymme järkälemäisistä kulmakivistä.”

Voit kuunnella bändin uuden kappaleen tästä:

Steve ‘n’ Seagulls -yhtye on saanut alkunsa vuonna 2010 esittämällä ladon seinästä revittyjä versioita metalli- ja rockbiiseistä. Soitinarsenaali on alusta asti ollut vähintään riittävän laaja; banjo, mandoliini, rummut, kontrabasso, haitari, kitara, huilu ja muuta mukavaa. Ajan myötä yhtyeestä on hioutunut timantinkova kokonaisuus, joka kiertää ympäri maailmaa tuomassa yleisölle musiikin ilosanomaa suoraan kylmästä pohjolasta. Nykyisin bändin ohjelmistossa on lainaklassikkoja ja omaa tuotantoa.

Kesällä 2014 yhtye kuvasi muutamia videoita ja latasi ne YouTubeen. Näistä videoista kolmas, banjovetoinen versio AC/DC:nThunderstruck”-biisistä sai aikaan maailmanlaajuista ihmetystä ja on tähän päivään mennessä saavuttanut yli 105 miljoonaa katsontakertaa YouTubessa. Videot alkoivat raivata tietään musiikkijulkaisuihin, kuten Guitar World, Revolver, Loudwire, Blabbermouth, Metal injection ja Metal Sucks. Tästä tie vei bändin keikkailemaan yli 30 maahan, neljälle mantereelle ja myös levytysstudioon.

Steve’n’Seagulls on julkaissut kolme kokopitkää levyä. Ensimmäinen levy ”Farm Machine” (2015) ja sitä seurannut ”Brothers in Farms” (2016) kiihdyttivät menoa entisestään. Yhtye keikkaili yli 140 keikan vuositahtia, myös festivaaleilla ympäri Euroopan. Molemmat levyt löysivät tiensä fanien ulottuville ja nousivat albumilistalle Suomessa ja myös Billboardin Bluegrass-listalle. Toinen levy nousi ensimmäisenä suomalaisena levynä Billboardin Bluegrass-listan sijalle yksi. Kolmas levy ”Grainsville” (2018) sisälsi jo hieman enemmän bändin omaa tuotantoa ja nousi myös edeltäjiensä tapaan albumilistalle Suomessa ja Billboardin Bluegrass-listalle. Kolmannen levyn julkaisun jälkeen yhtye soitti lähes 200 esiintymistä käsittäneen kiertueen, joka loppui Suomeen joulukuussa 2019. Kiertue sisälsi kattavasti keikkoja Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Alkuvuodesta 2020 yhtye äänitti neljännen pitkäsoiton tuottaja Timo Kämäräisen kanssa. Tiedotamme uudesta albumista piakkoin lisää.

Kommentoi julkaisua