Steven Adler kiitollisena: ”Oli mahtavaa soittaa jälleen Slashin, Duffin ja Axlin kanssa”

Kirjoittanut Jaakko Nygård - 15.12.2019

Guns N’ Rosesin alkuperäisenä rumpalina tunnettu Steven Adler sai luvan poistua yhtyeen riveistä henkilökohtaisten ongelmien vuoksi 90-luvun alussa, vieläpä melkoisen lakimiesarmeijan saattelemana. Tämän seurauksena Adler jäi nuolemaan näppejään patotuneena vuosikymmenien ajaksi. Vuosien kuluessa, on gunnari-rivistössä rumpalinkin paikka uusiutunut useampaan kertaan, mutta Adleria ei koskaan enään takaisin pyydelty.

Tilanne kuitenkin muuttui, ainakin pieneksi hetkeksi vuonna 2016, kun Guns N’ Roses alkoi kiertää kuuluisan ”Not In This Lifetime” -kiertueen tiimoilta. Tuolloin Adler pyydettiin ilmeisestikin Slashin ja Duffin toimesta esiintymään lyhyesti muutamilla kiertueen keikoilla. Tästä pienestä mahdollisuudesta Adler on edelleenkin varsin otettu. Kiitollisuuttaan Steven pääsi jakamaan taannoisessa Sirius XM -kanavalla esitetyssä Eddie Trunkin haastattelussa.

”Kuten Freddie Mercurykin sanoi, yksi vuosi rakkautta on parempi, kuin ikuisuus yksinäisyyttä. Minulla oli viisi mahtavaa vuotta heidän kanssaan ja pääsin vielä soittamaan lyhyesti heidän kanssaan muutama vuosi sitten. Oli todella mahtavaa soittaa jälleen Slashin, Duffin ja Axl:n kanssa. Eihän se toki ollut täysin sitä mitä halusin, mutta kuten sanoin, yksi vuosi rakkautta on parempi, kuin ikuisuus yksinäisyyttä.”

Adler on myös aikoinaan väittänyt julkisuudessa, että häntä olisi pyydetty Guns N’ Roses -rivistöön vähän isommman tarkoituksen vuoksi. Ilmeisesti kyse olisi ollut siitä, että Steven olisi soittanut kaikki ”Not In This Lifetime”-konserttien ”Appetite For Destruction”-sävellykset.  Selkävaivat lopulta vesittivät nämäkin suunnitelmat. Alla olevalta videolta voit katsoa, kuinka Adlerilla taipui soitto Guns N’ Rosesin kanssa vuonna 2016: