Stolen Kidneys julkaisi ”Maailma Loppuu” LP:n

Kirjoittanut Niko Kuusela - 21.1.2022

Jo vuodesta 2009 asti Stolen Kidneys on levittänyt nykivän kulmikasta noiserockin ja hardcoren sekoitustaan ympäri Eurooppaa. Kuvittele Breachin tai Neurosiksen tekevän parhaansa kuulostaakseen 90-luvun alkupuolen post-hardcorebändeiltä, kuten Unwound tai Slint.

Ennen rajojen sulkeutumista bändi kävi soittamassa viimeisen kiertueensa kolmihenkisenä Venäjällä. Pian tämän reissun jälkeen bändi päätti vahvistaa miehistöään neljännellä jäsenellä joka keskittyisi pelkästään huutamiseen. Tämä neljännes jäsen löytyi bändin kotikaupungista Oulusta hyvinkin nopeasti. Uusi kokoonpano ryhtyi treenaamaan ja kirjoittamaan uutta materiaalia toiselle täyspitkälleen nimeltään ”Maailma loppuu”. ”Maailma loppuu” -levyn julkaisivat tammikuun 14. päivänä 2022 vinyylillä Kohina Records (Suomi), minoRobscuR (Saksa) ja Drown Within Records (Italia). Trepanation Recordings (Iso-Britannia) on jo aiemmin hoitanut levyn CD- sekä kasettiversion julkaisun.

”Maailma loppuu” -levyn on nauhoittanut ja miksannut bändille jo entuudestaan tuttu Tom Brooke, Tonehaven Recording Studiolla, Lievestuoreella elokuussa 2020. Muita Lievestuoreen maalaismaisemassa nauhoittaneita bändejä ovat mm. Oranssi Pazuzu ja Kairon;IRSE. Pentti Dassum kulttiyhtye Deep Turtlesta on masteroinut levyn. Levynkannessa nähtävän valokuvan on ottanut Iiris Tuisku.