Stone Sour – Audio Secrecy

Stone Sour, tuo Slipknotin keulahahmon Corey Taylorin toinen yhtye on ollut kasassa jo vuodesta 1992. Viiden vuoden keikkailun jälkeen yhtye kuitenkin jäi tauolle vuonna 1997 Corey Taylorin sekä Jim Rootin liityttyä Slipknotin riveihin. Vuonna 2002 yhtye kuitenki herätettiin henkiin ja yhtyeen omaa nimeä totteleva debyyttialbumi näki päivänvalon. Neljä vuotta ehti vierähtää, kunnes Corey Taylor ja Jim Root löysivät jälleen aikaa Stone Sourille ja siitä seurauksena vuonna 2006 julkaistiin yhtyeen toinen albumi ”Come What(ever) May”. Näyttäisi siltä, että yhtyeellä kestää aina sen neljä vuotta kirjoittaa uusi albumi, koska yhtyeen kolmas levy ”Audio Secrecy” julkaistiin syyskuun 3. päivä 2010 RoadRunner Recordsin kautta.

Musiikillisesti yhtyeen ensimmäinen albumi oli kuin kevyempi versio Slipknotista, mutta jo yhtyeen toinen albumi ”Come What(ever) May” muovasi yhtyettä omaan suuntaansa ja vakinaisti yhtyeen fanikunnan ympäri maailman. Musiikillisesti yhtyeen kolmas albumi on jälleen looginen askel kohti kevyempää, radioystävällisempää soundia, esittäen vokalisti Corey Taylorin kevyempää puolta laulajana. Albumin kappaleet ovat kaikki tarkoin valittu ja levy on ehjä kokonaisuus, mutta valitettavasti levystä jää ns. ”hitti” kappaleet puuttumaan ja lopputulos on erittäin tasapaksu. Levyä kuunnellessa jääkin kaipaamaan edellisten levyjen hittien kuten ”Through Glass” sekä ”Get Inside” kaltaisia kappaleita, jotka eroaisivat yhtyeen normaalista tuotannosta ja tekisivät albumista hieman avaremman sekä mieleenpainuvamman. Taitoa  yhtyeen muusikoilla riittä ja Corey Taylorin laulu on upeaa kuunneltavaa, mutta silti kokonaisuutena levystä jää kyllä varsin ”kiirehditty” kuva.

”Audio Secrecy” ei todellakaan ole sitä Stone Souria, mitä odotin albumilta kuulevani. Vaikka yhtye koostuu loistavista muusikoista kuten Corey Taylor sekä Jim Root, ”Audio Secrecy” jää erittäin vaisuksi ja mitäänsanomattomaksi kokonaisuudeksi, josta jää vähän semmoinen ”pakkopulla” maku suuhun. Jos yhtyeen aikaisempien levyjen kevyimmät kappaleet ovat olleet ne, joista olet pitänyt eniten on ”Audio Secrecy” ehkä hankkimisen arvoinen paketti, mutta jos olet ollut bändin fani vain ”rankimpien” ja erilaisten kappaleiden takia, ei tämän albumin ostamista kannata vakavasti edes harkita. Ilman Corey Taylorin loistavaa laulua ei tällä levyllä oikeasti olisi paljoakaan annettavaa.

5/10

Kappalelista:

1. Audio Secrecy
2. Mission Statement
3. Digital (Did You Tell)
4. Say You’ll Haunt Me
5. Dying
6. Let’s Be Honest
7. Unfinished
8. Hesitate
9. Nylon 6/6
10. Miracles
11. Pieces
12. The Bitter End
13. Imperfect
14. Threadbare

Kirjoittanut: Arto Mäenpää

Kommentoi julkaisua