Stone Temple Pilotsin ja Velvet Revolverin nokkamiehestä Scott Weilandista tekeillä elämäkertaelokuva

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 29.6.2021

The Hollywood Reporterin julkaiseman artikkelin mukaan vuoden 2015 joulukuussa kuolleesta Scott Weilandista (Stone Temple Pilots / Velvet Revolver) on tekeillä elämäkertaelokuva. Elokuva tulee pohjautumaan laulajan elämäkertaan Not Dead & Not For Sale, jonka on kirjoittanut David Ritz.

Dark Pictures ja Orian Williams ovat hankkineet kirjan oikeudet ja suunnittelevat elokuvaa sen tiimoilta. Jennifer Erwin, joka perusti Dark Picturesin Anne Beaganin kanssa, ja joka on suuri Stone Temple Pilotsin fani tulee kirjoittamaan elokuvan käsikirjoituksen. Jennifer Erwin kertoo elokuvan käsikirjoituksen teosta seuraavaa:

”On kunnia olla mukana kertomassa Scottin tarina ja avata maailmalle hänen vähemmän tunnettuja puoliaan. Scott oli rakastava ja hellä mies, lukiolaisurheilija, melankolinen sielu ja legendaarinen laulaja.”

Dark Picturesin Anne Beagan kommentoi elokuvan tekoa puolestaan seuraavasti:

”Scott oli hohdokas, monimutkainen ja haavoittunut. Hänen lapsuudellaan oli suuri vaikutus hänen kamppailuihinsa riippuvuuden kanssa.”

Weilandin perikunta on mukana Dark Picturesin kanssa elokuvan teossa ja luvannut antaa yritykselle pääsyn laulajan julkaisemattomaan musiikkiin. Elokuvan tuottaja Orjan Williams kertoo seuraavaa:

”Haluamme tehdä mahdollisimman autenttisen elokuvan tästä merkittävästä taiteilijasta. Scottin sivuja kääntävän muistelman lisäksi yhteydenpito Scottin lähimpänä olleisiin on tärkeää, jotta yksityiskohdat saadaan oikein.”

Weiland löydettiin kuolleena kiertuebussistaan ​​joulukuussa vuonna 2015 48-vuotiaana. Hänen elimistöstään löytyi tappava yhdistelmä huumeita ja alkoholia. Laulaja, joka oli kuollessaan kiertueella soolobändinsä The Wildaboutsin kanssa, kärsi lukuisista ongelmista läpi koko elämänsä.

Billboardin tammikuussa 2016 julkaiseman artikkelin mukaan Scott Weilandilla oli hepatiitti C, hän kärsi kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja oli tietoinen siitä, että hänen molemmilla vanhemmillaan oli kuollessaan syöpä.

Stone Temple Pilotsin lisäksi Scott Weiland vaikutti Velvet Revolverissa vuosien 2004-2008 välisen ajan. Laulaja teki paluun Stone Temple Pilotsiin vuonna 2008 kuuden vuoden tauon jälkeen ja lauloikin bändissä aina vuoteen 2013 asti, jolloin yhtye erotti laulajan tämän huonon ja epävakaan käytöksen vuoksi.