StoneGazerin tuore debyytti nyt kuunneltavissa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 27.4.2020

Kozmik Artifactz julkaisi suomalaisen stoner-bändi StoneGazerin ensimmäisen pitkäsoiton 24.4. vinyylinä ja CD:nä.

Musiikillisesti pitkäsoitto jatkaa ja syventää jo bändin aikaisemmilla tuotoksilla muotoutunutta raskasta groovea. ”The End of Our Worldin” sanoitukset käsittelevät useita teemoja. Levyllä pureudutaan nyky-yhteiskunnan synnynnäisiin ongelmiin, ympäristökatastrofiin sekä ihmiskunnan kyvyttömyyteen oppia historiasta. Kyseessä ei ole teemalevy, vaan ”The End of Our World” on yksinkertaisesti kokoelma kappaleita, jotka kuvastavat omaa aikaansa ja ottavat siihen tarvittaessa myös kantaa. Levy nauhoitettiin Studio Watercastlessa yhden viikonlopun aikana. Hektisessä nauhoitussessiossa bändi pääsi näyttämään kaikki luovat kykynsä. Kyseessä on tyylipuhdas StoneGazer-albumi: vankalle rock-pohjalle rakennettu sekoitus erilaisia musiikillisia vaikutteita, josta kuvastuu syvä tyytymättömyys maailman nykytilaa ja uhkaavaa Maailmamme Loppua kohtaan.

StoneGazer ei ole pelkästään tamperelainen stoner-bändi, vaan kyseessä on tiivis ryhmä samanhenkisiä muusikoita, jotka eivät pelkää arvostella yhteiskunnan vallitsevia olosuhteita. Bändi koostuu pitkän linjan soittajista, jotka ovat toimineet jo kauan Tampereen aktiivisessa rock-skenessä. Bändin musiikissa yhdistyvät mm. stoner, southern rock, metalli ja blues.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

StoneGazer perustettiin vuonna 2011, kun tamperelaisen death metal -yhtye Vulvarinen kitaristi Juho ja rumpali Jallu huomasivat yhteisen kiinnostuksensa stoner- ja doom-musiikkia kohtaan. Pian yhtyeeseen liittyi basisti-laulaja Jussi. Tukevamman kitarasoundin saavuttamiseksi mukaan otettiin myös toinen kitaristi Late. Seuraavana vuonna Jussi päätti keskittyä pelkästään vokalistin tehtäviin. Tuolloin Tomas liittyi bändiin hoitamaan basistin tehtäviä.

Vuosina 2012–2020 StoneGazer nauhoitti kaksi demoa, yhden EP:n ja lopulta ensimmäisen pitkäsoittonsa. Bändi on soittanut paljon keikkoja ja tehnyt ison kasan biisejä. Parhaimmillaan uusia kappaleita on syntynyt joka viikko, joten riittävän materiaalin löytäminen pitkäsoittoa varten ei ollut vaikeaa. Tuo pitkäsoitto on nyt viimein valmis julkaistavaksi.

Kozmik Artifactz on indie-levy-yhtiö, joka tunnetaan laadukkaista pienten painomäärien stoner-, doom- ja psych rock -julkaisuistaan. Esimerkiksi Green Lung ja The Heavy Eyes ovat julkaisseet levyjään Kozmik Artifactzin kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat