Stoneghost – New Age of Old Ways

Lontoolainen metalliyhtye Stoneghost julkaisi huhtikuun loppupuolella debyyttinsä, joka kantaa nimeä ”New Age of Old Ways”. Albumin kansikuvasta päätellen tulossa on melkoisen sekava show. Kuunnellaan ja ihmetellään, mitä pojat ovat saaneet aikaan sateen, teekupposen ja skonssien äärellä.

Faceless Ghost” alkaa vahvalla tilutusintrolla, joka vaihtuu mättäykseksi. Kertosäkeen melodia toimii ja tuo mukavaa keveyttä kappaleeseen. Samaa rankkaa linjaa jatkavat myös ”Devil´s Motion” ja ”All They Need Is The Light”, joista jälkimmäisestä tulee kaukaisesti mieleen Kreator.

”New Age of Old Ways” on ainakin tähän asti ollut erittäin lupaavan kuuloinen debyytti, mutta kun ”Second To Breathe” alkaa soida, on pakko tarkistaa oliko tämä albumi Stoneghostin vaiko Nickelbackin tuotos. Kappale nimittäin kuulostaa raskaalta Nickelbackilta, eikä oikein omiin korviini toimi. Onneksi kappaleen loppua kohden saa huokaista helpotuksesta, kun palataan takaisin samaan tuttuun Stoneghostiin, jota on tässä jo kuultu.

Jos täytyisi valita yksi kappale, joka edustaa koko albumia, valitsisin ehdottomasti ”Third Degreen”. Tähän kappaleeseen tiivistyy koko ”New Age of Old Waysin” sisältö: rankkoja riffejä, mielenkiintoisia melodioita ja asennetta. Raita kuusi on jälleen mukava yllätys: ”Raynardine” edustaa ehdottomasti ”New Age of Old Waysin” parhaimmistoa. Kappaleen kitarariffin ja laulun muodostama kokonaisuus saa pään nyökkäilemään hyväksyvästi ja laittaa adrenaliinin virtaamaan.

Seitsemäs kappale, ”Sleeper”, on jälleen yksi tämän albumin hienoimpia. Siihen on saatu vangittua niin rauhallista meininkiä kuin myös rankempaa menoa, ja nämä toistensa vastakohdat lomittuvat toisiinsa aivan uskomattoman hyvin. Mielestäni ”Sleeper” olisi ollut oiva lopetusraita tälle albumille. ”Sleeperin” suhteellisen rauhallisesta menosta päästään taas perusmättäykseen, kun ”Your Trigger, My Finger” lähtee sujuvasti käyntiin.

Stoneghostin täysin toisenlaista puolta kuullaan ”Let Sleeping Beasts Lie”, jonka rauhallisen intron tunnelma jatkuu läpi koko biisin. ”Let Sleeping Beasts Lie” on mukavaa vaihtelua kaiken mäiskeen lomassa. Kappale kuitenkin loppuu tyhmästi kesken, minkä vuoksi kuuntelijan on pakko painaa repreat-nappulaa saadakseen täydellisen tyydytyksen.

Stoneghostin ”New Age of Old Ways” ei ole helppoa kuunneltavaa, vaan se vaatii aikaa ja lähes täydellisen keskittymisen. Vasta noin kymmenen kuuntelukerran jälkeen saa todellisen kokonaiskuvan tästä albumista. Kyseessä on siis hankalasti sulava teos. Albumin heikoin kappale on selvästi ”Second to Breathe”, joka ei kaikessa ”nickelbackmäisyydessään” toiminut ainakaan omalla kohdallani ollenkaan. Sen sijaan ”Faceless Ghost”, ”Raynardine” ja ”Sleeper” toimivat paremmin kuin loistavasti. Kaikkien vähääkään Soilworkia fanittavien kannattaa tsekata tämä lätty, ja miksei myös itse Stoneghost, läpi. Uskon, että tästä bändistä kuullaan vielä!

8- / 10

Kappalelista:
1. Faceless Ghost
2. Devil´s Motion
3. All They Need Is The Light
4. Second To Breathe
5. The Sound Remains
6. Raynardine
7. Sleeper
8. Your Trigger, My Finger
9. Third Degree
10. Let Sleeping Beasts Lie
11. Mother Of All Bastards (demo)

http://www.stoneghostband.com/

Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentoi julkaisua