Stoner rock -yhtye Earthlessin konsertissa tapahtui seksuaalista väkivaltaa — yhtye tuomitsee tapauksen sosiaalisessa mediassa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 5.4.2022

Yhdysvaltalainen stoner rock -yhtye Earthless on parhaillaan kiertueella Yhdysvalloissa. Yhdellä kiertueen konserteista tapahtui kuitenkin kamalia asioita, kun yleisössä harjoitettiin seksuaalista väkivaltaa naisfaneja kohtaan.

Yhtye on nostanut tapahtuneen esille sosiaalisen median kanavissaan, ja tuomitsee kaikenlaisen väkivallan ja häirinnän.

”Hei ystävät, meille on kerrottu, että erään viimeaikaisen keikkamme yleisössä olleet naiset ovat joutuneet seksuaalisen väkivallan uhreiksi. Vastustamme näitä tekoja ja haluamme ilmaista tukemme jokaiselle naiselle”, yhtye aloittaa kirjoituksensa ja jatkaa:

”Haluamme, että keikkamme ovat turvallinen tila naisille ja kaikille, jotka haluavat nauttia elävästä musiikista ja jakaa rakkautta ja iloa, jota se tuo meille kaikille. Pyydämme, että kaikki, jotka eivät ole feministejä tai välitä naisten hyvinvoinnista, pidättäytyvät osallistumasta keikoillemme ja että he katsovat itseään tarkkaan. Olemme syvästi surullisia ja toivomme, että tällainen käytös loppuu nyt.

Jos olet joutunut seksuaalisen väkivallan uhriksi keikoillamme tai uskot, että voimme tukea sinua jollakin tavalla, ota rohkeasti yhteyttä. Me uskomme sinua, olemme tukenasi, etkä ole yksin.”

Luetuimmat

Uusimmat