Stoner-yhtye Bongzilla julkaisi uuden ”King of Weed” -kappaleen

Kirjoittanut Teemu Hakala - 10.5.2023

Toukokuun lopulla Suomeen saapuva yhdysvaltalainen stoner-yhtye Bongzilla on julkaissut uuden kappaleen tulevalta ”Dab City” -albumiltaan. Tuore biisi kantaa nimeä ”King of Weed” ja sen voi kuunnella alta.

Yhtye kuvailee kappaletta näin:

”Kappale kertoo jointista, joka oli sekoitus ruohoa ja hasista, joka oli valeltu hasis-öljyssä ja lopuksi päällystetty puhtaalla keefillä. Yksi näistä suorastaan tappoi kuljettajamme ja teki hänestä ajokyvyttömän. Hän ei pystynyt tekemään muuta kuin nauramaan!”

Alkuvuodesta 2020 bändi perusti oman levy-yhtiön nimeltä Gungeon Records ja julkaisi uudelleen klassikkoalbuminsa ”Apogee”. Maaliskuussa 2020 Cooter Brown lähti yhtyeestä terveydellisistä- ja perhesyistä. Tämän jälkeen bändi jatkoi kolmihenkisenä.

Pandemian alettua yhtye aloitti harjoittelemaan uudelleen ja nauhoitti useita eri levytysprojekteja, mukaan lukien rajoitetun ”Wake Brewing” 7-tuumaisen, täyspitkän albumin ”Weedsconsin”, splitti-LP:n yhdessä Tons-yhtyeen kanssa, 7-tuumaisen splitti-levyn Boris-yhtyeen kanssa ja ensimmäisen 7-tuumaisen splitti-sarjan, joka julkaistiin Gungeon Recordsin kautta.

Kaikki julkaisut äänitettiin lokakuussa 2020 Future Apple Tree Studiosissa Rock Islandissa, Illinoisissa legendaarisen John Hopkinsin toimesta ennen hänen äkillistä kuolemaansa loppusyksystä 2020.

Bongzilla allekirjoitti sopimuksen italialaisen Heavy Psych Sounds -levy-yhtiön kanssa vuonna 2021.

Bongzille - Dab City
  1. Dab City
  2. King Of Weed
  3. Cannonbongs (the ballad of Burnt Reynolds as lamented by Gentleman Dixie Dave Collins)
  4. C.A.R.T.S
  5. Hippie Stick
  6. Diamonds And Flower
  7. American Pot

Luetuimmat

Uusimmat