Stratovarius. Kuva: Juuso-Valtteri Kivimäki

Stratovariuksen Timo Kotipelto tulevasta ”Survive”-albumista: ”Voimme seistä täysin näiden kappaleiden takana”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.8.2022

Yksi Suomen menestyneimmistä kansainvälisistä yhtyeistä, Stratovarius, julkaisee seitsemän vuoden jälkeen uuden albumin nimeltä ”Survive” syyskuun 23. päivä earMusicin kautta. Tulevan albumin biisit ovat syntyneet yhtyeelle epätavalliseen tapaan, sillä ne on sävelletty yhdessä. Yhtyeen laulaja-lauluntekijä Timo Kotipelto avaa biisintekoprosessia seuraavasti:

”Olemme olleet Matiaksen ja Jensin kanssa studiolla kirjoittamassa biisejä viimeisen parin vuoden aikana. Tätä ennen jokainen soittaja teki biisiosuutensa yksin ja toi ne sellaisenaan levytreeneihin.”

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Yhtye käytti runsaasti aikaa melodioiden ja sanoitusten tekemiseen. Kotipellon mukaan tämä kuuluu vahvasti albumilta: säveltämiseen, lyriikoihin sekä studiotyöskentelyyn panostettiin enemmän kuin koskaan yhtyeen uran aikana. Kokoonpanon mielestä lopputulos on taattua Stratovariusta – päivitettynä versiona.

”Olemme levyyn todella tyytyväisiä, ehkä paras albumimme 20 vuoteen. Mutta fanithan sen lopulta päättävät!”

Ympäristö ja ihmiskunnan tulevaisuus ovat olleet aina tärkeä ja toistuva teema Stratovariuksen musiikissa ja sitä ”Survive”-albumikin edustaa.

Kaaoszine tavoitti yhtyeen laulajana toimivan Timo Kotipellon videohaastattelun merkeissä Tuska Festivalin yhteydessä 3. päivä heinäkuuta, ja keskusteli tulevasta albumista ja yhtyeen suunnitelmista albumin julkaisun jälkeen. Voit katsoa videohaastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Yhtyeen tulevalta albumilta on julkaistu tähän mennessä kolme kappaletta: ”World On Fire”, ”Survive” sekä ”Firefly”. Voit kuunnella kappaleet tästä:

Luetuimmat

Uusimmat