Stray Cats -legenda Lee Rocker ravistaa Finlandia-taloa rockabillyllä ensi marraskuussa!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.12.2019

Vastikään uuden ”Dog House Shuffle” -videonsa Billboard Magazinessa ensinäytössä esitellyt Stray Cats -legenda Lee Rocker alias Leon Drucker saapuu Suomeen ensi marraskuussa. Erityisen mielenkiintoisen tulevasta konsertista tekee sen paikka, Helsingin Finlandia-talo, jonka perustuksia on harvemmin ravisteltu täysiverisen rockabillyn sävelin. Lee Rocker on nähty viimeksi Stray Catsin kanssa Suomessa vuonna 2008, jolloin yhtye myi Helsingin Jäähallin loppuun.

Vireä rokkari tiedostaa hyvin Stray Catsin merkityksen koko hänen elämälleen, ja vastikään julkaistu uusi ”Dog House Shuffle” onkin kunnianosoitus menneelle monin eri tavoin.

”Ajattelin 40-vuotista uraani Stray Catsissä, kaikkea siinä koettua, ja pystybassoa, joka aloitti koko tämän homman. Nuo ajatukset siivittivät minut biisin avauslainiin: ’Took me ’round the world and I changed my name/found a little fortune, found a little fame/Doin’ the dog house shuffle” — mikä on suoraan minun tarinastani. Pystybassoa kutsutaan nimellä ’Dog House’, joten kappale on tribuutti itse bassolle sekä useille sen soittajille, joita kuunnellen vartuin”, Rocker kertoo.

Mukana kappaleen videolla on tavalla tai toisella melkoinen joukko soittajia aina Elvis Presleyn Bill Blackista Fred Maddoxiin ja Willie Dixoniin. Suuri osa videolla olevasta porukasta on siirtynyt jo eri bändiin, ja se saa Lee Rockerin hivenen allepäin:

”Meitä on enää jäljellä pieni joukko. Tämä ei ole kitaramaailma, vaan pystybassojengi, joka on pieni kapinallisten sakki.”

Stray Cats palasi yhteen bändin 40-vuotisen uran kunniaksi viime kesänä, ja trio julkaisi ensimmäisen uuden studioalbuminsa ”40” 26 vuoteen.

”Kaikki tänä vuonna on ollut mahtavaa. Bändi soundasi hyvältä, meillä oli älyttömän hauskaa ja hommaahan vaan jatkettiiin ja jatkettiin siitä syystä, että meillä kolmella oli niin nastaa. Vuosi 2020 on vielä avoinna, mutta olen melkoisen varma, että meitä näkee enemmänkin”, hän vinkkaa salamyhkäisenä.

Lee Rocker päättelee tällä hetkellä vuotta 2019 Yhdysvaltain-kiertueella, ja jo nyt ensi vuoden lopulle on julkaistu kiertue Isossa-Britanniassa. Esiintyminen Suomessa on osa miehen tulevaa visiittiä Euroopassa.

leerocker.com
www.facebook.com/thestraycatleerocker

Lee Rocker of The Stray Cats
+ Crazy Cavan and the Rhythm Rockers
15.11.2020
Liput 49 € / 59 €
Ovet 17.30
Showtime 18.30

Liput tulevat myyntiin maanantaina 9.12.2019 klo 9.00 Lippupisteessä ja Tiketissä.