STUD:in ”War Of Powerilla” hard rock ja hevi muodostavat lujan liiton

Vuonna 1986 perustettu kotimainen rockyhtye  on ollut mukavan aktiivinen viime vuosina, ainakin albumin julkaisujen suhteen. Vuonna 2017 STUD julkaisi vakuuttavan ”Circle Of Lies” -pitkäsoiton, jonka tiimoilta yhtye jäi omaan mieleeni kummittelemaan hyväksi toviksi. Nyt kolme vuotta myöhemmin STUD julkaisi traditionaalista heviä ja hard rockia yhdistelevän ”War Of Powerin”, jossa on nimensä mukaisesti sodan ja voiman tuntua.

Ari Toivasen, Mika Kansikkaan, Jari Behmin ja Stenda Kukkosen muodostama STUD tietää kuinka luodaan albumi, joka pursuaa melodisia riffejä, mahtipontisuutta kuin tarttuvuuttakin. Uusin pitkäsoitto jatkaa edeltäjänsä tapaan tutulla tyylillä. Nimikkokappale aloittaa melodioiden ilotulituksen, josta siirrytään hard rockin terävään ”In My Tragedyyn”. ”Addiction” kytee aluksi rauhallisena, mutta kasvaa myöhemmin täyteen eeppisyyteensä. Jo singlenäkin julkaistu ”Tired” edustaa albumin tasaisempaa osastoa, muttei kuitenkaan jää muiden teosten varjoon.

Hyvän meiningin ja energisyyden lisäksi ”War Of Powerilta” löytyy myös mukavasti yllättäviä kappaleitakin. Ensimmäinen näistä on hyvin hevihenkinen ”Demon’s Gate”, jossa on nimensä mukaista vaarallisuuden tuntua. Vastaavasti ”Darkness To Fall” edustaa albumin sentimentaalisempaa osastoa. Kansikkaan kimakat, korkealle nousevat riffit tukevat mahtavasti Toivasen väkevää tulkintaa, josta kumpuaa tässä kappaleessa kunnolla melankoliaa. ”Darkness To Fall” on epäilemättä yksi tämän pitkäsoiton onnistuneimmista teoksista, ellei onnistunein.

Niin ”Circle Of Lies” kuin ”War Of Power” -albumien myötä STUD on näyttänyt, että yhtye on edelleen relevantti, vaikka historiaa onkin kertynyt jo lähes 35 vuoden verran. Kuten ”Circle Of Lies”, myös uusin pitkäsoitto pursuaa mielikuvituksellisia sävellyksiä ja energisyyttä. STUD:lla on myös hieno kyky kyetä yhdistämään vanhan koulukunnan hevin perintöä modernimpaa ulosantiin. Se on eittämättä vahvuus, joka on vahvistunut iän karttuessa. Jos nautit perinteisestä hevistä ja hard rockista, älä ohita ”War Of Poweria”.

8½/10

Kappalelista:

  1. War Of Power
  2. In My Tragedy
  3. Addiction
  4. Tired
  5. Demon’s Gate
  6. Darkness To Fall
  7. Movin’ On
  8. Soulmate
  9. Wing On Fire
  10. Seeker

STUD Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua