Subspace Radio julkaisi coverin The Cranberriesin kappaleesta ”Empty” – mukana Antinranta

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 2.6.2023

Progressiivista rockia esittävä kotimainen Subspace Radio julkaisi uuden kappaleen ”Empty”. Kyseessä on cover The Cranberriesin kappaleesta, ja sillä kuullaan vierailijana Auri Antinrantaa. Antinranta tunnetaan työstään esimerkiksi proge-kulttiyhtye Tuvalun parissa.

”Teimme jo edellisessä elämässä tästä kappaleesta cover-sovituksen vuonna 1996 silloisen Starfish-yhtyeemme kanssa, mutta se oli ehkä enemmän rock-tyylinen toteutus, vaikkakin jäi positiivisesti mieliimme. Sieltä jostakin jäi sittemmin elämään ajatus tämän upean kappaleen versioimisesta vielä kerran ja ihan virallisesti. Kappale voi kertoa varmasti monista asioista, mutta etenkin jonkin tai jonkun menettämisestä. Sellaisesta aiheesta voi tehdä kappaleen kauniiksi ja herkäksi kuten The Cranberries originaalinsa, ja sitten voimakkaan epätoivoiseksi, kuten me valitsimme lähestymiskulmaksi”, kertoo yhtyeen kitaristi Juha Mattila.

Cover-singlen hahmottelu aloitettiin jo ennen kuin edes yhtyeen vuosi sitten julkaistu edellinen albumi ”AIKA” tuli ulos, ja siihen kaavailtiinkin alun perin silloisen featuring-kokoonpanon mukaista toteutusta. Albumin julkaisun jälkeen asiat saivat surullisen käänteen albumilla laulaneen Kimmo Blomin poismenon vuoksi, jolloin kaikki asiat piti pysäyttää ja antaa ajan kulua, sekä ajatella asiat ja prioriteetit ihan uusiksi.

”Olen jo 15 vuoden ajan ollut mielestäni Suomen kovimman nykyprogebändin Tuvalun sekä Aurin soolotuotannon suuri fani, ja käynyt keikoilla lukemattomia kertoja. Subspace Radion ja Tuvalun tiet kohtasivat aikanaan yhteiskeikalla Porvoossa vuonna 2010, ja sattumalta tämä keikka jäi molempien yhtyeiden toistaiseksi viimeisiksi live-esiintymisiksi. Aurin kanssa olemme pitäneet yhteyksiä tässä vuosien varrella, ja sitten keskustellessamme hänen levynjulkkareidensa tiimoilta omista musakuulumisista, tämä hanke tuli esille. Auri kertoi olleensa aina itsekin kova Cranberries -fani, joten hän tulikin sitten tähän projektiimme erittäin mielellään, ja tyylikkään hieno lopputulos onkin sitten kuultavissa tältä singleltä. Kyllähän se kieltämättä vähän jännittävä tilanne on olla tuottamassa laulajaa, jota itse fanittaa melkoisesti, mutta tästä tuli toki erittäin sujuvasti täysin yhteisessä sävelessä mennyt projekti”, Mattila kertoo yhteistyön synnystä Antinrannan kanssa.

”Olin nuorempana kova The Cranberries fani ja tuli kuunneltua paljon No Need To Argue -levyä, jolta myös alkuperäinen Empty löytyy. Dolores O´Riordan oli upea laulaja ja ensin mietin, että kukaan ei voi tätä kappaletta lähteä uusiksi laulamaan, mutta sovitus oli erilainen verrattuna alkuperäiseen ja se on minusta covereiden tarkoituskin, tehdä uusia erilaisia versioita ja sitä kautta luoda jotain uutta”, Antinranta itse kommentoi.

Uusi singlejulkaisu ”Empty” ei ole tulossa bändin seuraavalle albumille, mutta kappaleen äänimaailma ja kuvasto antaa viitettä tulevasta. Yhtyeen mukaan neljäs albumi on jo saanut teemansa ja sävellystyö on jo edistynyt pidemmälle kuin olisi voinut arvella. Toistaiseksi tekemättä jäänyt levynjulkaisukeikkakin on mietteissä ja suunnitteilla. Näistä asioista ja muistakin tulevista uusista kuvioista uutisoidaan myöhemmin lisää.

”Omistamme tämän kappaleen kaikille läheisensä menettäneille, ja erityisesti Kimmon muistoa kunnioittaen”, yhtye kirjoittaa.

Luetuimmat

Uusimmat