Subspace Radiolta tuore single ”Waves”: lyriikkavideon ensinäyttö yksinoikeudella KaaosZinessä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 14.6.2024

Vuosi on vierähtänyt metallisempaan vaihteeseen siirtyneen kotimaisen vuonna 2002 perustetun ja kolme albumia tähän mennessä julkaisseen Subspace Radion osalta tulevan neljännen albumin työstämisessä sekä bändin keulille keväällä 2023 kiinnitetyn uuden laulajan Mikko Heinon kanssa yhtyeen katalogia läpikäyden ja ensimmäiset keikat tehden. Yhtye tulee tällä kertaa julkaisemaan tiuhempaan tahtiin sekä myös useampia singlejä vuoden 2024 aikana parhaillaan työn alla olevalta, kevään 2025 aikana tamperelaisen Eclipse Musicin kautta julkaistavalta neljänneltä albumilta ”Dreams of Shapes and Forms”.

Yhtyeen edellinen julkaisu oli pitkäaikaisen haaveen realisoituminen, eli The Cranberries – yhtyeen ”Empty” -kappaleen uuteen muotoon työstetyn cover-singlen julkaisu melko tarkkaan vuosi sitten kesäkuussa 2023, tällöin laulussa fiittasi Tuvalu-yhtyeestä sekä soolotuotannostaan tunnettu Auri Antinranta.

Ensimmäinen uuden albumin single on samalla levyn avausraita ”Waves”, joka siivittää käyntiin singlejulkaisujen sarjan. Mahtipontinen ja entistä metallisempi veisu näyttää suuntaa tulevasta, joka silti saattaa edelleen paikoitellen myös yllättää yhtyeen pitkäaikaisempiakin seuraajia. ”Waves” myös esittelee Mikko Heinon myös yhtyeen julkaisukantaan – ja 2020- luvun edellisistä julkaisuista poiketen vastaa koko albumin lauluista, mutta toki vierailijoitakin saattaa olla joissain rooleissa jälleen mukana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Subspace Radio on ajan saatossa edennyt tuottamaan musiikkinsa kokonaan itse aina levynkansia ja lyriikkavideoita myöten. Neljäs albumi tulee olemaan teemallinen kokonaisuus jälleen, mutta luvassa on entistä jyhkeämpää tuotantojälkeä ja kappalekokonaisuuksia, mutta myös totuttuun tyyliinsä kappaleiden ja teeman aiheiden mukaisiin tunnelmiin ehdottomasti huomioiden sävellettyjä teoksia. Tulevan albumin kappalelista julkaistiin jo aiemmin, jonka voit tarkastaa alla olevalta videolta.